szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nyolc éve megoldatlan ügyet tavaly vette át az ORFK. A Blikk szerint új bizonyítékot, DNS-nyomokat találtak, amelyek alapján a korábban a bűncselekményt már beismerő D. Lajos vált gyanúsítottá.

Új gyanúsítottja van a debreceni fideszes képviselő, Balla Irma csaknem 8 évvel ezelőtt történt megölésének ügyében – tudta meg a Blikk.

A lap úgy tudja, DNS-nyomok alapján D. Lajost gyanúsították meg, aki korábban kétszer is bevallotta a gyilkosságot, bár utóbb visszavonta a vallomásait.

Miután ártatlanul gyanúsították meg a politikus fiát, Schönstein Sándort, akinek az ügyét bírósági felmentés tisztázta, az ügy megoldatlan maradt, és egy éve az ORFK vette át a nyomozást. Ők találták meg az új bizonyítékot is: D. Lajos DNS-ét a lefoglalt tárgyakon.

Schönstein Sándor a felmentésekor
©

D. Lajos jelenleg a váci börtönben ül vagyon elleni bűncselekmények miatt, a Blikk szerint oda mentek érte a TEK emberei.

Az ORFK egyelőre nem erősítette meg a lap értesüléseit, nem tudni azt sem, hogy D. Lajos tett-e újabb beismerő vallomást.

Balla Irmát 2007-ben, húsvétkor ölték meg debreceni házában. A gyanú először a fiára terelődött, akit első fokon 12 év fegyházra ítéltek, másodfokon azonban bizonyítottság hiányában felmentették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A túlsúlyosaknak elsőbbséget kellene adni a védőoltáskor egy jelentés szerint

A túlsúlyosaknak elsőbbséget kellene adni a védőoltáskor egy jelentés szerint

A szaúdi trónörökös bűnös, de Washington érdekből nem bünteti

A szaúdi trónörökös bűnös, de Washington érdekből nem bünteti

Kezelési költség nélkül visszaváltják a márciusi helyközi bérleteket

Kezelési költség nélkül visszaváltják a márciusi helyközi bérleteket