szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Hungária Értékpapír Zrt. négy munkatársát vette őrizetbe a rendőrség.

Négy embert vettek őrizetbe a Magyar Nemzeti Bank feljelentése nyomán csütörtökön sikkasztás gyanúja miatt indított eljárásban – közölte a rendőrség pénteken a honlapján. Azt nem írták, melyik ügyről van szó, mindössze annyit közöltek, az MNB feljelentése alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön nyomozást rendelt el sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az ügyben a nyomozók házkutatást tartottak és iratokat foglaltak le, négy embert gyanúsítottként hallgattak ki, majd őket bűnügyi őrizetbe vették. Később kiderült, hogy a legújabb brókerbotránnyal van kapcsolatban az ügy.

"A ceglédi székhelyű Hungária Értékpapír Zrt. négy munkatársának előzetes letartóztatásának elrendelésére nyújtott be iratokat a Nemzeti Nyomozó Iroda a Pest Megyei Főügyészségre" – közölte a hvg.hu-val a Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla.

Rengeteg feljelentés született

Az utóbbi időben az MNB több pénzintézetnél indított vizsgálatot, elsőként a Buda-Cash Brókerháznál. Február 24-én Windisch László, az MNB alelnöke bejelentette, hogy bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek. Kifejtette: a Magyar Nemzeti Bank több évtizedes visszaélés-sorozatot gyanít a Buda-Cash Brókerháznál, ezért azonnali hatállyal felfüggesztette annak működési engedélyét, és a brókerházzal összefüggésbe hozható Dél-dunántúli Regionális Bank (DRB) bankcsoporthoz tartozó négy banknál is hozott korlátozó intézkedéseket.

Március 3-án az MNB bejelentette, hogy ismeretlen tettesek ellen feljelentést tettek a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-nél történt, a jegybank álláspontja szerint bűncselekmények gyanúját felvető események miatt.

Csütörtök este pedig részlegesen felfüggesztette a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, felügyeleti biztost rendelt ki a céghez és büntetőfeljelentést is tett a rendőrségen.

©

Orbán Viktor pénteken, a szokásos rádióinterjújában arról beszélt, hogy ha a kormány irányítaná az igazságszolgáltatást, már kattanna a bilincs a Buda-Cash-botrányért felelősök kezén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!