szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pintér Sándor egy írásbeli kérdésre adott válaszában azt írta, azért nem intézkedtek a rendőrök a Jobbik rendezvényén a Magyar Gárda egyenruháját viselő személyek ellen, mert "nem észleltek" ilyen egyenruhákat.

A Magyar Liberális Párt vezetője, a parlamentben függetlenként ülő Fodor Gábor kérdezett rá Pintér Sándor belügyminiszternél, hogy miért nem intézkedett a rendőrség hivatalból a március 15-én a Március 15-e téren a Jobbik nagygyűlésén a betiltott Magyar Gárda egyenruhájában jelen lévő emberek ellen, holott tilos a bíróság által feloszlatott egyesület egyenruháját nyilvános rendezvényen viselni.

Pintér válaszában azt írta, az nem számít szabálysértésnek, ha valaki nem betiltott szervezet egyenruhájában menetel, vagy felvonul, a jobbikos rendezvény ellenőrzése során pedig "a rendőrség nem észlelt a bíróság által korábban feloszlatott valamely egyesület egyenruhájával vagy formaruhájával azonos ruházatot", vagyis a rendőrségnek nem tűnt fel a Magyar Gárda egyenruhája, amelyről több lap is beszámolt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!