szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jogosítványa sem volt a húszéves pozsonyi férfinek, aki tavaly decemberben egy mosonmagyaróvári benzikúton ámokfutott. Nem sikerült elmenekülnie, a rendőrség most zárta le ellene a nyomozást.

Vádemelést javasol a rendőrség egy 20 éves szlovák autós ellen, aki fizetés nélkül hajtott el egy benzinkútról tavaly decemberben. A sofőr a kútkezelőt autójával elsodorta és menekülés közben egy másik járműnek, majd jelzőtáblának ütközött.

A nyomozás megállapította, hogy a pozsonyi férfi 2014. december 7-én kora délután egy mosonmagyaróvári benzinkúton tankolt autójába. Az üzemanyagot nem fizette ki, beült Skodájába, és távozni akart a töltőállomásról. A kútkezelő a bliccelőt megpróbálta visszatartani és gépkocsija elé állt. A sofőr hátramenetbe kapcsolt, majd hirtelen elindult és járműve előtt tolta a sértettet, aki egyensúlyát vesztve az aszfaltra zuhant.
A tolvaj nagy sebességgel elhajtott, de a parkolóból kivezető úton egy szabályosan közlekedő gépkocsinak, majd a füves padkára sodródva jelzőtáblának ütközött. A baleset okozója kiszállt és gyalog próbált menekülni, de feltartóztatták és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. Az intézkedők megállapították, hogy a szlovák rendszámú autó vezetője jogosítvánnyal nem rendelkezik.

A férfi kihallgatásán beismerte, hogy négy alkalommal tankolt gázolajat és benzint két mosonmagyaróvári töltőállomáson, ahonnan fizetés nélkül távozott. Autója csomagtartójából műanyagkannákba töltött benzint foglaltak le a rendőrök. A lopott üzemanyagot el akarta. adni

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a 20 éves pozsonyi férfi ellen üzletszerűen elkövetett lopás és közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt nyomozott. Az ügyet a napokban lezárták, az illetékes ügyészségnek vádemelést javasolnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kínaiak állítják, egy új vakcinájuk kétéves védettséget ad a koronavírussal szemben

A kínaiak állítják, egy új vakcinájuk kétéves védettséget ad a koronavírussal szemben

Bájos fotóval jelentette be a Wonder Womant játszó Gal Gadot, hogy újra terhes

Bájos fotóval jelentette be a Wonder Womant játszó Gal Gadot, hogy újra terhes

Marabu Féknyúz: Írja alá, doki!

Marabu Féknyúz: Írja alá, doki!