szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Országszerte 100 településen tüntetnek ma a korrupció ellen, Budapesten a Magyar Nemzeti Bankhoz vonulnak a demonstrálók. A tüntetésszervezésben a civilek mellett a baloldali pártok is részt vettek.

Országos Tüntetés a Korrupció Kormánya Ellen címmel több mint 100 településre szerveztek tüntetést vasárnapra.

A civilek mellett ezúttal a baloldali ellenzéki pártok (az MSZP, a DK, az Együtt, a PM és a MOMA) is közreműködtek az esemény összehozásában.

Mint az esemény Facebook-oldalán írták, április 19-én "fellázad az ország" a Korrupció Kormánya ellen.

Tüntetés március 15-én
©

A tüntetések célja, hogy a demokratikus ellenzék, a civilek és a jogosan felháborodott magyar társadalom megüzenje a korrupt hatalomnak: elég volt a Fidesz kormányzati szabadrablásából - írták a szervezők.

A budapesti tüntetés 16 órakor kezdődik a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Eiffel Palace irodaház előtt, onnan a Magyar Nemzeti Bank elé vonulnak a demonstrálók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!