szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hétfő estére hallgatói fórumot szerveztek az ELTE Társadalomtudományi Karának diákjai, akik attól tartanak, hogy a szakmegszüntetések az egész kar létét fenyegetik. Állítólag az oktatók is támogatják kezdeményezésüket. Ötből két szakot bezárna a kormány a karon, ha elfogadják a pénteken nyilvánosságra hozott koncepciót.

Hétfő este hallgatói fúrumot tartanak az ELTE Társadalomtudományi Karának diákjai a szakok tervezett megszüntetése miatt - értesült az Abcug.

Mint arról beszámoltunk, pénteken megjelent a felsőoktatási szakjegyzék tervezete. Ez alapján a kommunikáció szakokat nem fogják beszántani, megszűnik viszont alapképzésben a nemzetközi kapcsolatok szak, és több mérnöki alapképzést is eltörölnek. Teljesen megszűnne a társadalmi tanulmányok nevű kézpés is.

Az ELTE-s diákok attól tartanak, hogy az alapszakok megszüntetése veszélybe sodorja a Társadalomtudományi Kart, ezért szerveztek fórumot az egyetemre. A karért aggódók nemrég létrehozott facebookos közössége már csaknem négyezer tagot számlál.

©

A fórum szervezői szerint éppen a két, megszüntetésre kijelölt szak önköltségesei által befizetett tandíj képezi a kar bevételeinek több mint 60 százalékát, ezért tartanak attól, hogy a tervezett intézkedés az egész kar létét fenyegeti. A három másik társadalomtudományi alapképzés az alkalmazott közgazdaságtan, a szociológia és a szociális munka.

Az egyik szervező szerint az oktatók is támogatják a fiatalok akcióját, és igyekeznek más érintett egyetemekkel is összefogni.

A hallgatók követelik, hogy az Emmi vonja vissza az előterjesztést, tegye nyilvánossá a döntések hátterét, és biztosítsta az autonómiát a felsőoktatásban.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány titkolná, mire ad magának 1700 milliárd forintos játékteret a módosított büdzsében

A kormány titkolná, mire ad magának 1700 milliárd forintos játékteret a módosított büdzsében

Hadiipari gyárat építenek Kaposváron

Hadiipari gyárat építenek Kaposváron

Voksturizmus: több nyomozás is folyik még fiktív lakcímbejelentések miatt

Voksturizmus: több nyomozás is folyik még fiktív lakcímbejelentések miatt