szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP marcali szervezete aláírásgyűjtéssel tiltakozik a kórház leépítése ellen.

Vissza kell állítani a Marcali Városi Kórház gazdasági önállóságát, valamint önálló igazgatási és teljesítménymérési egységgé szükséges átszervezni, mert a színvonalas ellátás csak ebben a formában lehetséges – írták pénteken közleményükben. Közölték: pénteken aláírásgyűjtésbe kezdtek, tiltakozva a további leépítések ellen.

Emlékeztettek: a marcali kórház 2013. január 1-jétől a marcali önkormányzattól állami fenntartásba került, majd 2013 tavaszától a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház tagintézményévé szervezték át, "az osztályai a kaposvári kórház adott osztályai alá vannak közvetlenül rendelve, működtetésében, finanszírozásában innentől fogva a maradványelv érvényesül".

Az önállóság megszűnésének a következményeként csökkent az ágylétszám, részlegek szűntek meg, leromlott az eszközellátottság, az új informatikai rendszer bevezetésekor adatok tűntek el, fokozódott a szakember-elvándorlás – sorolta az MSZP helyi szervezete, mely szerint "általános elégedetlenség alakult ki a városban, és a térség közel 40 ezer lakosa között a marcali kórház romló ellátási színvonala, valamint amiatt, hogy egyre több esetben a távol lévő Kaposvárra kell utazni kórházi ellátásért".

Közölték: az összevonást azért is nehezményezik, mert a város pályázatok segítségével folyamatosan fejlesztette a kórházat, az elmúlt 13 évben csak ezek önerejeként 400 millió forintot költött rá. A legnagyobb – 1,7 milliárd forint értékű – beruházás a műtéti tömb fejlesztése volt címzett támogatásból 2004-2005-ben a szocialista kormány idején – hangsúlyozták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Lidl mélyebbre ássa magát az autópiacon, már többféle kocsit is kínálnak

A Lidl mélyebbre ássa magát az autópiacon, már többféle kocsit is kínálnak

Müller Cecília a járvány legunalmasabb monológját tartotta az ország lezárásának napján

Müller Cecília a járvány legunalmasabb monológját tartotta az ország lezárásának napján

Ha Roosevelt el nem törli a hagyományt, ma iktatnák be Joe Bident

Ha Roosevelt el nem törli a hagyományt, ma iktatnák be Joe Bident