szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Alekszej és Oleg Navalnij orosz ellenzékieknek ítéltek oda egy díjat, amit Budapesten kellett volna átvenniük, de nem hagyhatják el Oroszország. Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke méltatta a diktatúra és igazságtalanságok ellen küzdő testvérpárt.

Egy orosz ellenzéki politikusnak, Alekszej Navalnijnak és fivérének, Oleg Navalnijnak ítélte oda idei díját az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformja, a visegrádi négyek által közel 4 éve létrehozott szervezet.

A tekintélyes elismerés szerdai budapesti átadásán az orosz testvérpár nem tudott megjelenni, mert egyikük sem hagyhatja el Oroszországot, így egy megbízottjuk vette át a díjat.

A civil szervezet a demokratikus értékek és szabadságjogok oroszországi fenntartásáért folytatott harcukért és áldozatvállalásukért, személyes bátorságukért ítélte oda az idei díjat a Navalnij testvéreknek.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke a Duna Palotában tartott rendezvényen azt mondta, hogy a Navalnij-testvérek a lelkiismeret erejéről tesznek tanúbizonyságot. „Az emberi lelkiismeret a legfontosabb fegyver az igazságtalanság és a diktatúra elleni küzdelemben” - jelentette ki a politikus.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mit tegyen a szülő, ha azt gyanítja, hogy koronavírusos a gyereke?

Mit tegyen a szülő, ha azt gyanítja, hogy koronavírusos a gyereke?

Szeretettel a Vajdaságból: Vučić szerb elnök, a vitamininfluenszer

Szeretettel a Vajdaságból: Vučić szerb elnök, a vitamininfluenszer

Legyőzhetjük a vírust, de utána hosszú romeltakarítás jön

Legyőzhetjük a vírust, de utána hosszú romeltakarítás jön