szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 25 éves férfi ellen, aki tavaly októberben egy megnyúzott borz tetemét helyezte el az MSZP miskolci, Corvin utcai irodájának ajtaja elé.

A vád a hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette – közölte az ügyészség.

A közleményben felidézték, az eset 2014. október 28-ára virradó éjszaka történt. A megnyúzott állati tetem elhelyezésén túl az elkövető egy ott parkoló autó szélvédőjére egy papírlapot tett, amelyen a többi között az "Így jár minden ávós!" feliratot lehetett olvasni.

A nyomozás során sikerült felderíteni az elkövetőt, egy 25 éves férfit, valamint az is kiderült, hogy az állatot feltehetően elpusztulása után nyúzták meg. Az ügyészség azt írta, az "elhullott állat tetemének közterületen történő elhelyezése alkalmas volt a környezetnek és az emberi egészségnek a veszélyeztetésére".

Az eljárás során vizsgálták a gépkocsin elhelyezett papírt is. Ezen a szöveget újságokból kivágott betűkből állították össze, "tartalma alapján azonban nem volt alkalmas bármely közösség, nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport elleni gyűlölet keltésére, így e körben nem is került sor gyanúsításra sem" – áll a közleményben.

A hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt benyújtott vádiratban az ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szputnyikos vagy Astrás vagy? Közös identitások alakulnak az oltások alapján

Szputnyikos vagy Astrás vagy? Közös identitások alakulnak az oltások alapján

Hogyan ismernek fel dolgokat az algoritmusok?

Hogyan ismernek fel dolgokat az algoritmusok?

Alig használt Ferrari Enzo várja új gazdáját

Alig használt Ferrari Enzo várja új gazdáját