szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lezárták a nyomozást a tavaly novemberi viszi emberölés ügyében. A fiú azért akart pénzt, hogy eljuthasson leendő új munkahelyére. A 70 éves asszonyt pedig azért választotta ki, mert tudta, hogy nincsen kutyája.

Lezárták a nyomozást a viszi emberölés ügyében – közölte honlapján a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy 18 éves fiú teleszkópos fém bottal vert egy 70 éves nőt, amíg az bele nem halt a bántalmazásba. A rendőrség előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt nyomozott Sz. Balázs ellen.

Tavaly november 18-án este találták meg az asszony holttestét. A rendőrök december 2-án fogták el Sz. Balázst, aki a nyomozás adatai szerint megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

A fiú többszöri kihallgatás után beismerte tettét, december 4-én elrendelték előzetes letartóztatását.

Tisztázódott, hogy a férfi korábbról már ismerte a nőt, és tervezett új munkahelyére való elutazásához pénzre volt szüksége. Remélte, hogy az idős nőnél készpénzt talál. Tudta, hogy a néninek nem volt kutyája, ami hátráltatta volna, ezért esett rá a választása. Sz. Balázs mindjárt a bejárati ajtónál többször lesújtott a viperával a nőre, aki belehalt sérüléseibe. A fiatalember ezután átkutatta a házat, és magával vitte a pénzt.

A gyilkos fegyvert szétszerelte, darabjait különböző helyeken elrejtette, amelynek részeit a nyomozók megtalálták és lefoglalták.

A rendőrség május 4-én befejezte a nyomozást, és vádemelést javasol az ügyészségnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Merkely: 5 millió embert kell beoltani, hogy a járvány ne térjen vissza szeptemberben

Merkely: 5 millió embert kell beoltani, hogy a járvány ne térjen vissza szeptemberben

Semjén Zsolt feljelentést tesz, amiért gólyagyilkosnak próbálták beállítani a Facebookon

Semjén Zsolt feljelentést tesz, amiért gólyagyilkosnak próbálták beállítani a Facebookon

A részben általa tervezett Land Rover viszi utolsó útján Fülöp herceget

A részben általa tervezett Land Rover viszi utolsó útján Fülöp herceget