szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Itt a nyár, a NAV-vizsgálatok szezonja – a DK is belép a vagyonosodási vizsgálatokat kezdeményező politikai szereplők egyre bővülő táborába, hisz "kegyelmi állapot van".

Vadai Ágnes tartott a Parlamentben sajtótájékoztatót ma – a DK fellelkesült, hogy a NAV immár politikusoknal vizsgálódik. A párt vagyonosodási vizsgálatot kezdemenyez Orbánnál, Lázárnál, Mészáros Lőrincnél (utóbbi ellen egyébként már egy magánszemély kezdeményezett ilyet április 30-án). A történések okait a DK úgy látja, Vida Ildikó beharangozott kirúgása es az Orbán–Simicska-háború állhat a háttérben, ezért most "olyan kegyelmi állapot van, amikor nem csak a keményen dolgozó embereknél vizsgálódik a NAV".

AZ RTL Klub Híradója szerint Szijjártó Péter külügyminiszter vagyonosodását is vizsgálja az adóhatóság, ám a KKM pénteken helyreigazítást kért, mivel Szijjártó maga nem kapott értesítést a vizsgálatról, ilyenkor viszont ez kötelező. Habony Árpád ellen az Együtt kért vizsgálatot a NAV-nál, amit a hatóság értékelhetőnek ítélt, és megkezdte a vizsgálódásokat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!