szerző:
hvg.hu

Az adóhatóság értékelhetőnek tartja az Együtt közérdekű bejelentését, amelyet a miniszterelnöki tanácsadó ügyében tettek. A NAV válaszában azt írta, megtette a szükséges intézkedéseket.

Az adóhatóság értékelhetőnek tekintette az Együtt feljelentését Habony Árpád ellen, és ránéz a miniszterelnöki tanácsadó ügyeire – értesült a csütörtöki Népszabadság. Utánanéznek például annak, miből indítja médiavállalkozását a tanácsadó, akit papíron nem alkalmaz senki, bár nagyon fontos bizalmi ember a kormány közelében. A NAV válasza ugyanakkor nem jelenti azt, hogy vagyonosodási vizsgálat indulna Habony ellen.

A HVG múlt heti számában megpróbáltuk körüljárni, ki is Habony Árpád, és hogy viszonyulnak hozzá a Fidesz erős vagy látszólag erős emberei.

©

A Szigetvári Viktor Együtt-elnöknek adott válaszában az adóhatóság ügyintézője úgy fogalmazott: "a közérdekű bejelentésben szereplő adózó ügyében a szükségessé vált intézkedéseket megtettem". A NAV dönthetett volna úgy is, hogy nem intézkedik, a válasz arra utal, hogy foglalkoznak az üggyel – mondta a politikusnak egy adóhatósági illetékes. További tájékoztatást azonban nem adnak Szigetvárinak – írták.

Az Együtt az után fordult a NAV-hoz, hogy Habonyék megalapították médiavállalkozásukat, a Modern Media Group Zrt.-t, amelynek a tanácsadó az 50 százalékos tulajdonosa. Miközben Habonynak nincs munkaviszonya, nem áll egyik kormányzati szervvel és a Fidesszel sem szerződéses viszonyban, és vállalkozásai közül egyik sem jövedelmez, szembetűnő luxuséletet él, és gyakran mutatkozik vezető politikusok oldalán. Legutóbb éppen szerdán tűnt fel az Országházban.

Orbán Viktor kormányfő a közelmúltban nem kívánt magyarázatot adni Habony jelenlétére a kormány környékén, az érdeklődő újságírókat a népesség-nyilvántartóhoz irányította.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!