szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az adóhatóság értékelhetőnek tartja az Együtt közérdekű bejelentését, amelyet a miniszterelnöki tanácsadó ügyében tettek. A NAV válaszában azt írta, megtette a szükséges intézkedéseket.

Az adóhatóság értékelhetőnek tekintette az Együtt feljelentését Habony Árpád ellen, és ránéz a miniszterelnöki tanácsadó ügyeire – értesült a csütörtöki Népszabadság. Utánanéznek például annak, miből indítja médiavállalkozását a tanácsadó, akit papíron nem alkalmaz senki, bár nagyon fontos bizalmi ember a kormány közelében. A NAV válasza ugyanakkor nem jelenti azt, hogy vagyonosodási vizsgálat indulna Habony ellen.

A HVG múlt heti számában megpróbáltuk körüljárni, ki is Habony Árpád, és hogy viszonyulnak hozzá a Fidesz erős vagy látszólag erős emberei.

©

A Szigetvári Viktor Együtt-elnöknek adott válaszában az adóhatóság ügyintézője úgy fogalmazott: "a közérdekű bejelentésben szereplő adózó ügyében a szükségessé vált intézkedéseket megtettem". A NAV dönthetett volna úgy is, hogy nem intézkedik, a válasz arra utal, hogy foglalkoznak az üggyel – mondta a politikusnak egy adóhatósági illetékes. További tájékoztatást azonban nem adnak Szigetvárinak – írták.

Az Együtt az után fordult a NAV-hoz, hogy Habonyék megalapították médiavállalkozásukat, a Modern Media Group Zrt.-t, amelynek a tanácsadó az 50 százalékos tulajdonosa. Miközben Habonynak nincs munkaviszonya, nem áll egyik kormányzati szervvel és a Fidesszel sem szerződéses viszonyban, és vállalkozásai közül egyik sem jövedelmez, szembetűnő luxuséletet él, és gyakran mutatkozik vezető politikusok oldalán. Legutóbb éppen szerdán tűnt fel az Országházban.

Orbán Viktor kormányfő a közelmúltban nem kívánt magyarázatot adni Habony jelenlétére a kormány környékén, az érdeklődő újságírókat a népesség-nyilvántartóhoz irányította.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető

Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető

A hajléktalan embereket védő "vörös kódot" hirdetett az Emmi

A hajléktalan embereket védő "vörös kódot" hirdetett az Emmi

Kihirdették a Norvég Alap együttműködési megállapodását

Kihirdették a Norvég Alap együttműködési megállapodását