szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lemondott a Népszabadság főszerkesztői posztjáról Murányi Marcell csütörtökön. Állítása szerint a sajtóból tudta meg, meghalt az a férfi, akit ő március 30-án elgázolt.

Közleményt adott ki a Népszabadság főszerkesztője, amelyben lemond posztjáról:

"Ma reggel, a sajtóból értesültem a megrendítő hírről, hogy időközben elhunyt az a férfi, aki abban a balesetben sérült meg, amelynek részese voltam. A mai napon a Népszabadság főszerkesztői posztjáról lemondtam. Döntésemről tájékoztattam a lap és a kiadó vezetését."

©

Murányi Marcellről szerdán írta meg a Napi Gazdaság, hogy egy március 30-án történt cserbenhagyásos gázolással gyanúsítja a rendőrség. A főszerkesztő még aznap kiadott egy közleményt, amelyben azt írta, hogy nem vette észre, ahogyan aznap éjjel a Rottenbiller utcában jobbra kanyarodva elsodorta a biciklist, de később, miután hazaérve látta autója sérülését, visszatért a helyszínre, ahol már helyszíneltek a rendőrök.

Szerinte elismerte a felelősségét, de szándékos cserbenhagyás nem történt, és abban a közleményben még együttérzéséről biztosította a sérültet. Amely sérültről csütörtökön a Ripost.hu című oldal azt írta, hogy valójában elhunyt április 28-án. Az Index pedig úgy tudja, hogy a sérült férfi a baleset után egyből kómába esett, és onnan nem is ébredt már fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!