szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aki a melegek mai magyarországi helyzetét "békés, nyugodt, egyensúlyi állapotnak" nevezi, tudatosan figyelmen kívül hagyja több százezer ember mindennapi élményét elnyomásról, zaklatásról, rejtőzködésről - reagált az LMBTQ közösség a miniszterelnök nyilatkozatára.

"Magyarországon élő LMBTQ emberként mi nem vagyunk hálásak Orbán Viktornak" - reagált a Facebookon Orbán Viktor hétfői szavaira a meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű és queer közösséget összefogó Budapest Pride.

Mint arról beszámoltunk, a miniszterelnök Debrecenben azt mondta, hálás a homoszexuálisok közösségének, hogy nem azt provokatív magatartást folytatja, amivel számos európai országnak meg kell küzdenie és éppen az ellenkező hatást váltja ki, mint amit szeretne.

Mint a Pride Facebook-oldalán megírták, az a politikus, aki a mai magyarországi LMBTQ helyzetet "békés, nyugodt, egyensúlyi állapotnak" nevezi, tudatosan figyelmen kívül hagyja több százezer ember mindennapi élményét elnyomásról, zaklatásról, rejtőzködésről. A homofóbia és transzfóbia elleni fellépésnek nem viccelődésre kéne csábítania, hanem cselekvésre - írták.

©

"Az ilyen és hasonló politikai állásfoglalások miatt is rendezzük meg július 11-én a Budapest Pride felvonulást" - állt a nyilatkozatban. A Pride-re várnak mindenkit, aki szerint elfogadhatatlan, hogy egy politikus nem emeli fel szavát a gyűlöletbűncselekmények, a homo- és transzfóbia ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!