szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szoptatós flashmobbal tiltakoztak az anyák az ellen, hogy szerdán kiküldtek az étteremből egy szoptató nőt. A McDonald's szerint a biztonsági őr saját hatáskörben fontoskodott, éttermeikben semmi nem tiltja a szoptatást. Az anyák akciója békésen lezajlott, senki sem adott hangot megbotránkozásának, viszont nagy volt a médiafigyelem.

Több tucat szoptató nő gyűlt össze péntek délelőtt a Nyugati téri McDonald'sban. Az anyák és babáik a pályaudvaron gyülekeztek, onnan vonultak át békésen az étterembe – jelentette tudósítónk.

©

Az anyák akciója teljesen zavartalanul zajlott, sem az étterem dolgozói, sem a vendégek nem tettek ellenvetést, de még csak nem is bámulták a szokatlan látványt, amit ugyanakkor élénk médiafigyelem övezett. Egy ott étkező férfi azt mondta asztalszomszédjának, "itt valami szoptatási verseny van" - legalábbis a flashmob Facebook-oldalán olvasható beszámolók egyike szerint.

©

A cég képviselője a helyszínen elmondta, hogy a McDonald's családbarát hálózat, éttermeikben semmi nem tiltja a szoptatást.

©

A flashmobbal a nők az ellen tiltakoztak, hogy szerdán az étterem egyik biztonsági őre kitessékelt egy anyát négy hónapos gyerekével együtt a McDonald'sból, bár a nő előzőleg engedélyt kért és kapott egy dolgozótól. Ez itt "nem elfogadott tevékenység" – mondta állítólag az anyának, miután főnökével konzultált.

©

A cég közleménye szerint a külső vállalkozás alkalmazásában álló őr saját hatáskörben fontoskodott. Ígérték: kivizsgálják az ügyet.

©

Ön szoptatna nyilvánosan? Vagy ezt egy intim pillanatnak gondolja? Megbotránkozik, amikor egy anya étteremben vagy egy padon szoptatja a gyermekét? Írja meg a véleményét az [email protected].

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már most nagyon nehéz FFP2-es maszkokhoz jutni

Már most nagyon nehéz FFP2-es maszkokhoz jutni

Rongálás miatt nyomoz a rendőrség az Országgyűlés Irodaházában beindult füstgránát ügyében

Rongálás miatt nyomoz a rendőrség az Országgyűlés Irodaházában beindult füstgránát ügyében

Vakcinadiplomácia: egyre több tagállam kezd besokallni az EU lassúsága miatt

Vakcinadiplomácia: egyre több tagállam kezd besokallni az EU lassúsága miatt