szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szigorú tanárként leckézteti Kövér László a parlamenti képviselőket a Házban. Előbb „bohóckodás” miatt megvonta a szót az LMP-s Szél Bernadettől, majd megszólta a kormánypártiakat, hogy nem tájékoztatják őt megfelelően, ezért „testbeszédből kell kiolvasnia”, ki akar felszólalni.

Megvonta Szél Bernadettől a szót Kövér László házelnök, mivel az LMP parlamenti képviselői táblákat emeltek fel a plenáris ülésen az alacsony fizetések ellen tiltakozva, és a kivándorlás ügyére akarták felhívni a figyelmet.

©

Az Országgyűlés hétfői ülésén Szél arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy a menekültek elleni kormányzati kampány egy szerinte fontosabb probléma, a kivándorlásról is eltereli a figyelmet. Korábban különféle kutatóintézetek szerint legalább 350 ezer magyar ment külföldre munkát vállalni, de más becslések szerint ez a szám már eléri a félmilliót.

©

Szél beszéde közben az LMP-s képviselő molinókat tartottak fel, mire az ülést vezető Kövér László felszólította őket, hogy fejezzék be a „bohóckodást”. Majd belefojtotta, végül megvonta a szót Szél Bernadettől.

Kövér hétfőn különösen szigorú. Miután nem tudta megállapítani, hogy Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető kérdéseire a kormány részéről ki akar válaszolni – először azt hitte, L. Simon László, majd kiderült, Rétvári Bence államtitkár – figyelmeztette a kormánypártiakat is. Azt mondta, igyekezzenek időben értesíteni őt, hogy ki szólal fel, „ne a testbeszédből” kelljen „kiolvasnia”.  

Pár perccel később menekültügyben Kontrát Károly BM-államtitkárnak akarta megadni a szót, majd Kövér javított: inkább Szijjártó Péter külügyminiszter válaszol Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő felvetéseire.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy generációnak segített felnőni, másoknak egy életre elvette a kedvét a politikától

Egy generációnak segített felnőni, másoknak egy életre elvette a kedvét a politikától

Nincs hatása hosszú távon a járványnak a klímaváltozásra

Nincs hatása hosszú távon a járványnak a klímaváltozásra

BKK-vezér: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormányzati döntésekről nincs információnk

BKK-vezér: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormányzati döntésekről nincs információnk