szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába vonul Gyurcsány Ferenc pártelnök a meleg büszkeség menetén, úgy tűnik, a Demokratikus Koalíció (DK) vidéki bázisában van igény a homofóbiára. A múltkor Sütő László pécsi DK-s intézett kirohanást a melegek ellen fekáliás végbélnyílásokról értekezve, most pedig a debreceni DK adott felületet a Jobbegyenes írásának, amely exhibicionista őrjöngésnek tartja a Pride-ot, és "cigánybűnözőkhöz" hasonlítja a melegfelvonulás résztvevőit.

A debreceni DK a Jobbegyenes című blog úgymond "nemzeti érzelmű melegtől" származó írását osztotta meg szombaton, a melegfelvonulás idején a Facebookon. A párt debreceni központjának Facebook-oldalán még mindig kint van az írás (egy csomó más, Pride-ról szóló pozitív híradás mellett), de munkatársunk képernyőképen is rögzítette a megosztás tényét:

©

Mindeközben egyébként Gyurcsány Ferenc pártelnök feleségével együtt részt vett a budapesti melegfelvonuláson.

A DK Debrecen által is megosztott írásnak erős a felütése: "Immár huszadik alkalommal döntöttetek úgy, hogy egy kulturálisnak hazudott, a szabadságjogok alapvető félreértelmezésén alapuló, teljes mértékben kontraproduktív, a hazai szexuális kisebbséget alkotó emberek nagyobb részének elemi érdekeivel szögesen ellentétes exhibicionista őrjöngést tartotok a magyar fővárosban." Majd ehhez hasonló szellemben folytatódik: "Olyanok vagytok, mint a cigánybűnözők és 'roma polgárjogi aktivistáik': mikor hallom egyszer, hogy a melegeknek vannak kötelességeik is a társadalommal szemben, nem csak jogaik? Soroljátok fel őket: hazaszeretet, kötelesség a közügyek gyakorlásában, felelősség a lakóhelyem, egyházam stb. közös ügyeiben. Ha megteszitek ezt, ígérem, az első sorban vonulok majd én is veletek."

A Jobbegyenes írásának megosztása szinte semmi Sütő László volt pécsi DK-s politikus, a Baranya megyei közgyűlés tagjának kommentjéhez képest, amelyet Berkecz Balázs Együtt-politikus posztja alatt helyezett el. Sütő ezt írta: "Az orvostudomány minden kromoszómarendellenességet betegségnek tart! Nem lehet kivétel a nemi kromoszómáé!! A szexualitás a fajfenntartó ösztönön alapul, ergo férfi és nő között természetes. Utódnemzésre képtelen párkapcsolat normális országban nem lehet családmodell!! Amúgy nem érdekel, ha valaki a szőrös, fekáliás végbélnyílásra gerjed, de ez legyen a magánügye! Az én toleranciám odáig terjed, hogy betegségnek tartom!!"

A homofób DK-st Gyurcsány Ferenc kizáratta a pártból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak másfél évig tervez az új szerb kormánnyal Vucic, aztán új választásokat akar

Csak másfél évig tervez az új szerb kormánnyal Vucic, aztán új választásokat akar

100 ember lett koronavírusos egy esküvő után Mexikóban

100 ember lett koronavírusos egy esküvő után Mexikóban

Porschéval lopták a cigarettát a dohányboltból a szemétszállítók

Porschéval lopták a cigarettát a dohányboltból a szemétszállítók