szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebookra kitett fotón jól láthatóak annak a lánynak a sérülései, akit azért vertek össze ismeretlenek szombaton, mert bevándorlónak hitték a Magyarországon született, magyar állampolgárságú félvér barátját.

Egyetemista lány, pont olyan mint a tied, az enyém. Szombat este, a bátyja és a barátja társaságában célpontja lett 3, majd több, "irtó erős, bátor és igazán nemzeties lelkületű férfinek" – ezzel a mondattal kezdi bejegyzését a Facebookon a Szegeden összevert lány egyik ismerőse, aki fotót is közölt a verések nyomairól.

Mint arról beszámoltunk: az egyetemista lányt és a barátját szombaton este azért verték meg, mert bevándorlónak nézték a Magyarországon született, magyar állampolgárságú félvér fiút. Az egyik támadó azt üvöltözte, hogy a félvér fiú takarodjon haza Magyarországról. A rendőrség közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt nyomoz.

A posztoló az írja: "primitív, az életükben nulla hatalommal rendelkező, kötekedő idióta barmok" a támadók, akiket "férfinak semmiképp nem nevezne", hiszen "azok védik a nőket, és nem agyonverik".

Egyetemista lány,pont olyan mint a tied,az enyém. Szombat este, a bátyja és a barátja társaságában célpontja lett 3,...

Posted by Sajóné Mákos Edit on Sunday, 19 July 2015

"Nem is tudom, hogy történhetett, de valahogy elbírtak egy alig ötvenkilós lánnyal. Szája összevarrva, arccsontját szilánkosra törték, reggel műtik. Gratulálok nekik, meglesznek, ebben nem kételkedem, és abban sem, hogy az élet nem marad adósa senkinek. Voltak ott többen is, talán van, akinek a becsülete többet ér, és nem hunyászkodik csendben. Kérem, aki segíteni szeretne, tegye" – írta az ismerős, aki azt üzeni az elkövetőknek, hogy az igazi erő "nem az öklükben rejlik, hanem a lélekben".

"Tanuljatok ettől a kicsi lánytól, akinek van lelki ereje ahhoz, hogy megmutassa így az arcát, önmagát. Nektek nincs" – zárja sorait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!