szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tudatos betelepítésnek és Európa megszállásának nevezte a tömeges vándorlást a nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a Napi Gazdaságnak adott interjúban, amely hétfőn jelent meg.

Soltész Miklós szerint a mostani helyzet nem menekültkérdés, hanem népvándorlás, aminek súlyos következményei lesznek nemcsak Európára, hanem az egész világra nézve. Ebbe gazdaságilag még egy nagyhatalom is belerokkanhat – állította.

Úgy vélte: szükség lenne arra, hogy ne csak Magyarország és néhány másik tagállam, hanem az egész EU közösen, hatékonyan és gyorsan lépjen fel a helyzet rendezéséért. Szerinte ennek nyomait sem látni a brüsszeli bürokratikus gépezetben, ezért is fontos átmeneti jelleggel a határzár.

Az államtitkár szerint Európa iszlamizálódik, de az iszlámot mint vallást nem szabad bántani, azt azonban látni kell, hogy az európai kultúra a zsidó-keresztény kultúrkörre épül.

Soltész Miklós beszélt arról is, hogy a kormány fontosnak tartja a magyarországi civil szervezetek munkáját, ezért kétmilliárd forinttal növelte támogatásukat. Hozzátette: a kormánnyal kialakult problémás viszonyban szerinte csak két tucat civil szervezet érintett a hatvanezerből.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy a civil szervezetté átminősített kisegyházak kártérítési ügyében a 16 szervezetből nyolccal már megállapodtak, a többiekkel tovább pereskednek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Károly herceg meleg szavakkal emlékezett az apjára

Károly herceg meleg szavakkal emlékezett az apjára

Újraindul az egyik legnagyobb játékos show: ingyen lehet nézni az E3-at

Újraindul az egyik legnagyobb játékos show: ingyen lehet nézni az E3-at

Százmilliós nyereséget termelt koronavírus-teszteléssel egy újlengyeli cég

Százmilliós nyereséget termelt koronavírus-teszteléssel egy újlengyeli cég