szerző:
hvg.hu

A Tények volt munkatársai egy új hírportál elindításán dolgoznak – írja az Origo.hu, amely szerint ez a lap akár a Habony-féle épülő médiabirodalom része is lehetne.

A TV2-től igazolhat új embereket Habony Árpád épülőfélben lévő médiabirodalma – írja az Origo. A lap úgy tudja, a TV2 Tények több munkatársa is egy új hírportált akar felépíteni, amely akár a miniszterelnöki főtanácsadó Habony médiabirodalmának is része lehet majd.

Az Origo szerint az ötletgazda és a projekt irányítója György Bence, a TV2 volt program- és hírigazgatója, aki februárban távozott a csatornától. György a lapnak nem kívánta kommentálni az értesüléseket, mint mondta, még idő előtti lenne bármit is mondani, de az Origo szerint 2-3 hónap múlva akár el is indulhat az új lap.

A TV2-től több távozó ember is a formálódó új lapnál folytathatja majd: Turi Zoltán, Németh Róbert és Sándor Zsolt felelős szerkesztők, Szász Tamás riporter, illetve György Bence TV2-s utódja, Gábor László is. A TV2 vezető politikai riportere, Losonczi Gergely ellenben az RTL Klubon folytatja.

Azurák Csaba az Origónak azonban azt mondta a Tények csapatának szétszéledéséről, hogy sok sikert kíván a távozóknak, akik új kihívásokat keresnek, új területen, de a hírműsornál sok tehetséges kolléga dolgozik még, ezért nem okoznak problémát a személyi változások.

Korábban felmerült, hogy Habony a via.hu oldalon akar új hírportált indítani, de Csúri Ákos, a via.hu domain tulajdonosa azt mondta, nincs köze Habony Árpádhoz, és még nem tudja, mit akar kezdeni az egyelőre nem működő oldallal: lehet, hogy utazási portált, de az is lehet, hogy baba-mama magazint fog indítani. Habony Árpád az áprilisban alapított Modern Média Group Zrt.-vel ellenben nemrég elindította a Lokál című ingyenes hetilapot, illetve ennek online felületét is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Az emberek számára az igazság sosem volt kiemelkedően fontos"

"Az emberek számára az igazság sosem volt kiemelkedően fontos"

Az új cseh külügyminiszternek nagyon nem tetszik Orbán rendszere

Az új cseh külügyminiszternek nagyon nem tetszik Orbán rendszere

Hahó Fészbukosok, megvan Orbán Viktor rinocéroszának a neve!

Hahó Fészbukosok, megvan Orbán Viktor rinocéroszának a neve!

Feszítővágóval szabadítottak ki egy sofőrt a tűzoltók

Feszítővágóval szabadítottak ki egy sofőrt a tűzoltók

A csípős humorú Amy Schumer még a terhességét is poénnal jelenti be

A csípős humorú Amy Schumer még a terhességét is poénnal jelenti be

Segítettek a nézők, sikerült albérletet találni a vakvezető kutyás fiatalnak

Segítettek a nézők, sikerült albérletet találni a vakvezető kutyás fiatalnak