szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tények volt munkatársai egy új hírportál elindításán dolgoznak – írja az Origo.hu, amely szerint ez a lap akár a Habony-féle épülő médiabirodalom része is lehetne.

A TV2-től igazolhat új embereket Habony Árpád épülőfélben lévő médiabirodalma – írja az Origo. A lap úgy tudja, a TV2 Tények több munkatársa is egy új hírportált akar felépíteni, amely akár a miniszterelnöki főtanácsadó Habony médiabirodalmának is része lehet majd.

Az Origo szerint az ötletgazda és a projekt irányítója György Bence, a TV2 volt program- és hírigazgatója, aki februárban távozott a csatornától. György a lapnak nem kívánta kommentálni az értesüléseket, mint mondta, még idő előtti lenne bármit is mondani, de az Origo szerint 2-3 hónap múlva akár el is indulhat az új lap.

A TV2-től több távozó ember is a formálódó új lapnál folytathatja majd: Turi Zoltán, Németh Róbert és Sándor Zsolt felelős szerkesztők, Szász Tamás riporter, illetve György Bence TV2-s utódja, Gábor László is. A TV2 vezető politikai riportere, Losonczi Gergely ellenben az RTL Klubon folytatja.

Azurák Csaba az Origónak azonban azt mondta a Tények csapatának szétszéledéséről, hogy sok sikert kíván a távozóknak, akik új kihívásokat keresnek, új területen, de a hírműsornál sok tehetséges kolléga dolgozik még, ezért nem okoznak problémát a személyi változások.

Korábban felmerült, hogy Habony a via.hu oldalon akar új hírportált indítani, de Csúri Ákos, a via.hu domain tulajdonosa azt mondta, nincs köze Habony Árpádhoz, és még nem tudja, mit akar kezdeni az egyelőre nem működő oldallal: lehet, hogy utazási portált, de az is lehet, hogy baba-mama magazint fog indítani. Habony Árpád az áprilisban alapított Modern Média Group Zrt.-vel ellenben nemrég elindította a Lokál című ingyenes hetilapot, illetve ennek online felületét is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Államilag akkreditált képzés lett a TV2 Akadémiából

Államilag akkreditált képzés lett a TV2 Akadémiából

Válaszol a betegek kérdéseire, sőt már egy orvosegyetemi vizsgán is átment a pécsi egyetem új chatbotja

Válaszol a betegek kérdéseire, sőt már egy orvosegyetemi vizsgán is átment a pécsi egyetem új chatbotja

Jóval közelebb van a Földhöz a Betelgeuse óriáscsillag, mint eddig hittük

Jóval közelebb van a Földhöz a Betelgeuse óriáscsillag, mint eddig hittük