szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyorsított eljárásban állított bíróság elé a Budapesti Nyomozó Ügyészség kedden egy 21 éves ausztrál férfit, aki három nappal ezelőtt a VI. kerületében ellenszegült a rendőri intézkedésnek és bántalmazta is az egyik rendőrt.

Alig 72 órán belül jogerősen elítéltek egy ausztrál férfit, aki bántalmazott egy rendőrt Budapesten – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A 21 éves férfit hivatalos személy elleni erőszak, illetve könnyű testi sértés miatt még az őrizet alatt, gyorsított eljárásban állították bíróság elé, amely 1 év 9 hónap börtönbüntetésre ítélte. A büntetés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették.

A férfi szombat este a Nagymező utcában az egyik ismerősével "olyan garázda jellegű magatartást tanúsított, ami miatt a járókelők rendőri segítséget kértek" – fogalmazott a főügyészség közleménye. A kiérkező szirénázó rendőrautó láttán az ausztrál férfi futásnak eredt, de a rendőrök utolérték egy közeli hostelben.

Az ausztrál ezek után ellenszegült a rendőri intézkedésnek, a felszólításoknak nem tett eleget, majd erőszakkal kiszabadította magát és megpróbált kimenekülni az épületből. Megpróbálta az ajtót maga mögött bezárni, de az intézkedő rendőrnő lekapta a ruháját és az egyik lábát az ajtórésbe tette, hogy a menekülő ne tudja becsukni. 

A férfi szándékosan háromszor is rácsapta az ajtót a rendőrnő lábára, aki megsérült. Az intézkedésnek még ezt követően is ellenálló férfit ezután megbilincselték és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A NAV-nál kell majd iparűzési adót fizetni

A NAV-nál kell majd iparűzési adót fizetni

"Az idő nem a javunkra játszik, ledarálódik a kárpátaljai magyarság" – Fedinec Csilla, Ukrajna-szakértő a HVG Teraszon

"Az idő nem a javunkra játszik, ledarálódik a kárpátaljai magyarság" – Fedinec Csilla, Ukrajna-szakértő a HVG Teraszon

Ködös, borús, csapadékos lesz a csütörtök

Ködös, borús, csapadékos lesz a csütörtök