szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) hamarosan egy, kizárólag járványügyi feladat ellátásával kapcsolatos közbeszerzési kiírást jelentet meg. Az, aki már benyújtotta a menedékkérelmet, a háziorvosi ellátást is magában foglaló, széles körű egészségügyi ellátásra jogosult.

Országosan naponta akár a százas nagyságrendet is elérheti az orvosi ellátásra szoruló migránsok száma – közölte a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) a Napi Gazdasággal. A hivatal hamarosan egy, kizárólag járványügyi feladat ellátásával kapcsolatos közbeszerzési kiírást is megjelentet a lap szerint.

A bicskei, debreceni, a vámosszabadi és a nagyfai befogadóállomáson mindössze hét orvos és tizennégy nővér dolgozik, igaz, a menedékkérők ellátásában a területileg illetékes egészségügyi szolgáltatók is részt vesznek, és szükség esetén ügyeletes orvost vagy a mentőket is kihívják.

©

Orvos azonban csak munkanapokon és négy órában, gyermekorvos hetente kétszer két órában rendel, a pszichiátert pedig hetente egyszer egyszer kereshetik fel a rászorulók. Az ápolószemélyzet ugyanakkor folyamatosan, napi 24 órában teljesít szolgálatot. Az illegális határátlépőket alapesetben csak sürgősségi és járványügyi ellátás illeti meg. Az, aki már benyújtotta a menedékkérelmet, a háziorvosi ellátást is magában foglaló, széles körű egészségügyi ellátásra jogosult.

Az ún. különleges bánásmódot igénylő migránsok – például gyerekek és fogyatékkal élők – az egészségi állapotuk miatt indokolt egészségügyi szolgáltatásokat is igénybe vehetik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Fájdalmas procedúra" – Egy orvos bemutatta, hogyan kötik lélegeztetőgépre a beteget

"Fájdalmas procedúra" – Egy orvos bemutatta, hogyan kötik lélegeztetőgépre a beteget

Könnygázt is bevetett a rendőrség az abortusztörvény ellen zajló tüntetéseken Lengyelországban

Könnygázt is bevetett a rendőrség az abortusztörvény ellen zajló tüntetéseken Lengyelországban

10 ütős Feldmár-idézet

10 ütős Feldmár-idézet