szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már áprilisban felfüggesztette a rendőrség a nyomozást, amelyet Gulyás Márton korábbi Krétakör-vezető bántalmazása miatt indítottak, mert nem sikerült azonosítani a támadókat. Gulyás ellentüntetőként jelent meg egy tavaly nyári DK-s rendezvényen, néhány idősebb férfi pedig felpofozta őt.

Hiába tettek közzé felhívást, a rendőrségnek nem sikerült azonosítania azokat a DK-szimpatizánsokat, akik a párt tavaly júliusi rendezvényén bántalmazták az ellentüntető Gulyás Mártont, a Krétakör akkori ügyvezetőjét. A hatóság éppen ezért felfüggesztette a nyomozást az ügyben – írta a csütörtöki Napi Gazdaság.

©

Az Ellenállás napja című rendezvényen történtekkel összefüggésben a rendőrség az alábbi, illetve két másik fotót tett közzé a három feltételezett támadóról, akik valamennyien középkorú, illetve idősebb férfiak.

©

A nyomozást már áprilisban felfüggesztették. Ez az intézkedés azt jelenti, hogy ha sikerül azonosítani a bántalmazókat, az ügy bármikor újranyitható.

Mint arról beszámoltunk, Gulyás a DK rasszista botrányai idején egy "Cigányozás helyett baloldali megoldásokat" feliratú táblával jelent meg a tömegben. Amikor felmutatta a táblát, szidalmazni kezdték, hozzávágták a tábláját, sőt két férfi többször arcon ütötte. Később, amikor a sajtónak nyilatkozott, égő csikket dobtak a táskájába.

©

A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!