szerző:
hvg.hu/MTI

Adósrabszolgaság, alapjövedelem, struccpolitika, borágazat, metró és vizes vb – nagy formában az ellenzéki sajtóosztályok.

„Adósrabszolgaság helyett Alapjövedelmet” –  fogalmaz közleményében a Párbeszéd Magyarországért nevű párt. „A napokban induló felsőoktatási szemeszterrel ismét diákok tízezrei választják a Diákhitellel való eladósodást. A PM Alapjövedelem-javaslatával a jelenleg anyagi nehézségekkel küszködő diákok jövedelmi helyzetét érdemben lehetne javítani, ezáltal jelentősen csökkenne a Diákhitelt felvevők száma. Ma Magyarországon sok tízezer hallgató kénytelen nagyon kevés pénzből kijönni, a jelenlegi támogatások, ösztöndíjak pedig nem elegendőek, arra, hogy tisztességesen megéljen valaki. Az Alapjövedelem bevezetésével és havi 50 ezer forinttal, minden felsőoktatási hallgató összesen 3 millió forintot kapna” – írják.

Egykori szövetségesük az Együtt elnöke blogbejegyzést tett közzé, amelyben a struccpolitika megszüntetését sürgeti menekültügyben. „Az Együttnek nyár végére sok dologból lett elege a menekültválság ügyében. Ezért részletes, szakszerű szakpolitikai javaslatot készítettünk, amely mindennemű naivitás nélkül, emberséges és biztonságot teremtő megoldásokat kínál. Mérsékelt és megértő politikára van szükség. A másként gondolkodók részigazsága elvitatásának egy ilyen, nehéz kérdésben végképp nincs helye. A mérsékeltség azonban nem gyávaság, nem puhaság, hanem éppen a valóságot helyesen megismerő politika alapja. Menekültügyben nem az embertelenség és a teljes önfeladás a két alternatíva. Van biztonságos és emberséges középút. Ennek képviseletére a magyar populista jobboldal versengő párjai képtelenek” – blogolta Szigetvári Viktor, majd hosszas fejtegetésbe fog az egymással versengő populista jobboldali pártokról.

Tóbiás József MSZP hagyományosabb módját választotta véleménye közzétételének. Az MSZP elnöke pártja Fejér megyei területi szövetségének őszi politikai szezonnyitó rendezvényén szólalt föl. Tóbiás Móron a kivándorlásról és az átvándorlásról beszélt úgy fogalmazott, a kormány az elmúlt nyolc hónapban a "gyűlöleten", a "plakátkampányán" és a "kerítésen" kívül semmi érdemi intézkedést nem tett a magyar emberek biztonságérzetének növeléséért. Ellenben minden intézkedésével elhintette "a fenyegetettség, a megosztottság és a gyűlölet csíráit" - tette hozzá. Azt mondta: a jövő héten a kormány a parlamentben olyan törvényeket akar módosítani, amelyek a szocialisták meggyőződése szerint ellentétesek "a saját maguk által elfogadott alaptörvénnyel" és "minden európai értelemben vett értékkel".

„Valódi érdekképviseletet és érdekvédelmet a magyar szőlő- és borágazatnak!” – ezt már az LMP követeli az utolsó nyári hétvégén.  „A kormány elhanyagolja a magyar szőlő- és borágazatot is, amelynek következménye a gazdálkodók jogos elégedetlensége. A mindent átszövő korrupció és a határon átnyúló "feketézés" az alföldi szőlőtermesztés tönkretételével fenyeget. Az ágazat védelmét csakis összehangolt szakhatósági együttműködéssel és hatékony érdekképviselet megteremtésével lehet ellátni” – tudatja az ökopárt.

Egész más aggasztja Fodor Gábor-féle liberálisokat. „2017-ben Budapest ad otthont a vizes sportok világbajnokságának. Sportolók, edzők, a sajtó képviselői, és persze számtalan néző fog a fővárosba érkezni, hogy részt vegyen ezen a jeles eseményen. Mi sem természetesebb, minthogy ehhez a 3-as metró vonalát veszik igénybe, hisz a tervek szerint a Forgách utcai megállótól promenád vezet majd a Dagályig. A metró mindenkinek a leggyorsabb, legkényelmesebb megoldás lehetne. De sajnos csak lehetne”.

A liberálisok szerint ugyanis azzal, hogy a főváros kizárta az észt pályázatot, viszont elfogadták azt az orosz pályázatot, amely irreálisan sokba fog kerülni, csak a metrókocsik cseréjét garantálja, a pályafelújítást nem, és amely a legoptimálisabb estben is csak 2018 nyarára fog megvalósulni. A Széll Kálmán téren zajló felújítási munkálatok példájából kiindulva, nem vagyunk biztosak benne, hogy épp a metróvonallal határidőre végeznének. A 2017-es nemzetközi sportesemény idején tehát az emberek egy kiszámíthatatlanul működő, elavult tömegközlekedési eszközt vehetnek majd igénybe. Amit az éppen zajló felújítási munkálatok csak lassítani fognak”. A Magyar Liberális Párt arra kéri Tarlós Istvánt, hogy ameddig a közbeszerzési bizottság vizsgálata arról, hogy tisztességtelenül zárták-e ki az észt pályázatot, hogy helyzetbe hozzák az oroszokat le nem zárul, ne kötelezze el magát, egy olyan megoldás mellett, amelynek a fővárosban élők, és az idelátogatók több kárát látnák, mint hasznát.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A Samsung eddigi legjobb mobilos kameráját kaphatja meg a Galaxy Fold 2 is

A Samsung eddigi legjobb mobilos kameráját kaphatja meg a Galaxy Fold 2 is

Bevezették a nagyszülői gyedet

Bevezették a nagyszülői gyedet

Csütörtökön fizet először kamatot a szuperállampapír

Csütörtökön fizet először kamatot a szuperállampapír

Benézett 330 alá a forint

Benézett 330 alá a forint

„Nem akarom végignézni, ahogy ártatlanul tönkreteszik” – megszólalt Mihályi Győző felesége

„Nem akarom végignézni, ahogy ártatlanul tönkreteszik” – megszólalt Mihályi Győző felesége

Kútba esett az év üzlete: mégsem veszi meg a 4iG a T-Systemset

Kútba esett az év üzlete: mégsem veszi meg a 4iG a T-Systemset