szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kakuk György újságíró, emellett a DK elnökségi tagja. Egy szerb újságíróval közös sajtótájékoztatóján szimbolikusan átvágta a határzárat, erre a rendőrök megmotozták és előállították.

Kakuk György újságíró, a DK elnökségi tagja kedd délelőtt szerb újságíró kollégájával, Milica Mancic Sztojkovic-csal "Európa kerítések nélkül" címmel tartott sajtótájékoztatót Röszkén, a határzárnál - írta közleményben a Demokratikus Koalíció.

Az volt a céljuk, hogy a 71 menekült tragikus halála után kifejezzék szolidaritásukat és humánus bánásmódot követeljenek, egyúttal arra kérjék az Európai Unió vezetőit, hogy keressenek és találjanak megoldást a válságra - állt a közleményben.

©

A tájékoztató végén egy helyen szimbolikusan átvágták a kerítést, erre a rendőrök a Demokratikus Koalíció elnökségi tagját megmotozták, előállították és Szegedre szállították. További sorsáról egyelőre nincs információja a pártnak.

A rendőrök tájékoztatása szerint a politikus tulajdon elleni szabálysértést követett el. Ezt Kakuk György el is ismerte.

Kakuk az az újságíró, aki a menekültekkel együtt gyalogolt keresztül a Balkánon Görögországtól idáig, és élményeiről az Átlátszón riportban számolt be.

A sajtótájékoztatón azt mondta, a kerítésnek praktikus haszna nincsen - ezt mutatja, hogy nem csökken az érkezők száma -, viszont ellentmond azoknak az eszméknek, amelyekért az Európai Unió létrejött. A határzár nem akadályozza a menekültek érkezését, de felhajtja az embercsempészek árait, ezzel a szervezett bűnözést gazdagítja - mondta.

A Fidesz elővette az Altus-ügyet

A határon történtekre, illetve a DK nyilatkozatára reagálva, a Fidesz frakció közleményében azt írta: "Az a Gyurcsány-párt beszél, amelyet kilóra megvett az Európai Bizottság. A DK elnökének családi cége a Juncker vezette bizottságtól kapja a pénzét, így nem meglepő, hogy Gyurcsányék az Európai Unió bukott bevándorláspolitikáját szajkózzák. A Demokratikus Koalíció bevándorláspárti politikája az, ami veszélybe sodorja hazánkat. Ha rajtuk múlna, mindenkit beengednének Magyarországra és az Európai Unióba. Ez pedig nem megoldás, hanem maga a probléma.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!