szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az 1989-es határnyitásra emlékező nosztalgiavonatról hitték a menekültek a Keletiben, hogy elviszi őket Nyugat-Európába.

Csütörtökön reggel megnyitották a Keletit a menekültek előtt, akik megrohamozták a vonatokat, bárhova is induljanak. Nyugat-Európába továbbra sem tudnak eljutni, a MÁV ugyanis leállította az összes oda induló járatot.

A 8. vágányon egy GYSEV-szerelvényt állt, amelynek a mozdony-matricázása magyarul és németül az 1989-es határnyitásra emlékezett, és német zászló is látszott rajta. A mozdonyon az Európa határok nélkül - 25 év felirat is szerepelt.

A menekültek erre a szerelvényre nyomultak fel, már teljesen megtöltötték azt és akinek már nem jutott hely bent, azok fürtökben lógnak a kocsik lépcsőjén.

A vonat melletti peront is teljesen megtöltik a menekültek. A vasúti kocsik oldalán Sopron-Győr iránytábla szerepelt, de a vasúti tájékoztató rendszerben nem volt jele annak, hogy a vonat milyen célállomás felé és mikor indul el.

Az MTI tudósítójának a menekültek azt mondták, azt hitték, ez a szerelvény elviszi őket Nyugat-Európába.

©
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!