szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar rendőrök gumibotokkal megverték az RTS horgosi határátkelőnél forgató stábját és összetörték a felszerelésüket, hiába mondták, hogy az állami tévé munkatársai – írja az RTS portálja.

Az RTS portálja azt írja fél hat körül, a menekültek zavargása közben történt az eset. A magyar rendőrség hagyta, hogy a menekültek megközelítsék a határt, majd gumibotokkal verte vissza a tömeget. Az ellentámadás során ütötték meg az állami tévé stábját is, amely az eseményeket tudósította a helyszínről.

A portál szerint a magyar rendőrök az operatőrt a falhoz lökték és a fejét, illetve a hátát ütötték, majd összetörték a kameráját. Ugyanígy járt a hangmérnök is. Velük volt a stáb riporternője, neki a keze sérült meg.

Az RTS munkatársai szerint a magyar rendőrök ezt szándékosan tették, és akkor sem álltak le, amikor már szóltak, hogy a szerb állami tévé munkatársai.

A stáb azt állítja, közben egy magyar operatőr szidta és sértegette őket.

A mentőktől elsősegélyt kaptak, majd Szabadkára szállították őket, hogy ellássák a sérüléseiket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!