szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Leégett és használhatatlanná vált a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka az Alkotás úton. A tűz átterjedt egy irodaépületre is, de azt sikerült megmenteni. Az egyetem kollégiumából átmenetileg 250 embert küldtek ki a tűz miatt.

Csütörtök hajnalban leégett a Testnevelési Egyetem budai atlétikai csarnoka – közölte a katasztrófavédelem. A tűzben senki sem sérült meg.

Kattintson galériánkért!
©

Az Alkotás utcai csarnok öt óra előtt gyulladt ki, teljes terjedelmében égett, de nem sokkal hat óra utánra körülhatárolták a tüzet – mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A háromezer négyzetméteres épület teteje beomlott, az egyik fal 10 méteres szakasza is kidőlt, a létesítmény használhatatlanná vált.

A faszerkezetű épület oltását 16 tűzoltóegység kezdte meg, de később már 20 egység próbálta megfékezni a lángokat. A tűzoltók csak kívülről tudták oltani az épületet, mivel nem tudtak az épületbe bemenni. "A sportcsarnok gyakorlatilag menthetetlen" – mondta korábban Kisdi Máté.

A területhez tartozó kollégiumot kétszázötven embernek kellett elhagynia a tűz idején, ők később visszatérhettek az épületbe.

Kattintson galériánkért!
©

A tűz átterjedt a szomszédos irodaépületre is, annak azonban csak a homlokzata lángolt, és sikerült megakadályozni a nagyobb károkat.

A tűz miatt egy időre lezárták az Alkotás utcát a Márvány utca és a BAH csomópont között, valamint a Győri utat a Márvány utca és a Csörsz utca között az oltás idejére. A Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között nem járt a 61-es villamos, pótlóbuszok vitték az utasokat.

Reggel 7 óra után újraindult a 61-es a teljes vonalon, és mindkét irányban járhatóvá vált az Alkotás utca is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!