szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Látni kellene a paksi bővítéssel kapcsolatos titkos szerződéseket – közölte Colleen Bell, az USA budapesti nagykövete, aki a Corvinus Egyetemen adott elő szerda délután az amerikai-magyar kapcsolatokról. Szerinte az Alkotmánybíróságnak elveszett a függetlensége, a kormány a médiapiacon is beavatkozik és a menekültválsággal kapcsolatban a gyűlölet semmire sem megoldás.

Keményen kritizálta a kormányt a Corvinus Egyetemen szerdán tartott beszédében Colleen Bell amerikai nagykövet, aki az amerikai-magyar viszonyok jelenlegi állásáról tartott előadást.

A képviseletvezető azt mondta, a befektetőknek Magyarországon is átláthatóságra és megbízhatóságra van szükségük, de ezen a területen van itthon mit javítani. Szerinte a korrupció súlyos aggodalomra ad okot és aláássa még a nemzetbiztonságot is.

©

Az Alkotmánybíróságról azt mondta, elveszett a függetlensége és szerinte az állami támogatásokkal és közvetett módszerekkel a kormány a médiapiacon is beavatkozik. Azt mondta, szeretné látni a paksi atomerőmű orosz bővítésével kapcsolatos titkos szerződéseket.

Megdicsérte viszont Magyarországot, mert kiállt Ukrajna mellett és méltatta a közös magyar-amerikai hadgyakorlatot is.

A menekültválsággal kapcsolatban közölte, Magyarország nehéz választás elé került, de szerinte a rasszizmus félelemkeltés és a gyűlölet semmire sem megoldás. "Magyarország ennél sokkal jobb!" – tette hozzá. Humánus migrációpolitikát kért az országtól.

A székesfehérvári szoborügyről azt mondta, örül, hogy a háborús bűntett vádja alól nemrégiben rehabilitált egykori történész-politikus Hóman Bálintnak nem lesz ott szobra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jellinek Dániel cége bevásárolta magát a Waberer's-be

Jellinek Dániel cége bevásárolta magát a Waberer's-be

Szlovéniában ismét kihirdették a járványhelyzetet

Szlovéniában ismét kihirdették a járványhelyzetet

Obama volt EU-nagykövete: Az elnökválasztás az amerikai demokrácia jövőjéről szól

Obama volt EU-nagykövete: Az elnökválasztás az amerikai demokrácia jövőjéről szól