szerző:
hvg.hu

A Brit Média Kft. többségi tulajdont szerzett a lapban, Mester Ákos főszerkesztő azt ígéri, semmi sem változik a 168 Órában.

Szerkesztőségi dossziéban jelentette be Mester Ákos főszerkesztő, hogy új, többségi tulajdonosa van a lapnak: a Brit Média Kft. Korábban már kiszivárgott, hogy a cég szemet vetett a lapra, mint ahogy bejelentkezett az Origóra és befektetett a Klubrádióba is.

Mester a döntést a gazdasági válsággal magyarázta, a bevételeik nem fedezték az ötleteik megvalósítását, illetve a bizonytalan médiapolitikai környezet sem teszi könnyűvé a helyzetet.

A befektetőkeresésről azt írta, az első potenciális befektető tágítani akarta a lap attitűdskáláját, de nem úgy, ahogy a munkatársak gondolták: befért volna nekik az illiberális értékrend képviselete is. "Mi is őszinték voltunk: nekünk nem fér bele" – írja.

A Brit Média viszont elfogadta, nem változik a lap politikai irányultsága, és a szerkesztőségi gárda sem.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!