szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Átadták a Balf és Fertőrákos közötti új kerékpárutat, az eseményen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter mondott beszédet. De nem csak ez történt, hanem az MTI képeinek tanúsága szerint a miniszter kerékpárra pattant, és az eseményen szintén részt vevő Colleen Bell amerikai nagykövettel együtt mentek egy kört a frissen átadott úton. Az új út átadásával teljessé vált a Fertő tavat megkerülő kerékpárút-hálózat magyarországi szakasza.

Colleen Bell amerikai nagykövet október végén szokatlanul kemény hangon kritizálta a magyar kormányt. Aggodalmát fejezte ki a korrupcióval és a sajtószabadsággal kapcsolatban, átláthatatlanságra panaszkodott, és a paksi adatok nyilvánosságát követelte, és arról is beszélt, hogy a menekültválságra nem a gyűlölet a megoldás. A nagy vihart kavaró beszéd után maga a nagykövet kért beszélgetést Szijjártó Pétertől, és a találkozó állítólag jó hangulatúra sikeredett.

A nagykövet ma a kormány földművelésügyi miniszterével próbálta ki a frissen átadott Balf és Fertőrákos közötti kerékpárutat, amivel teljessé vált a Fertő tavat megkerülő bicikliút-hálózat.

©
©

A Fertő tó körüli kerékpárút-hálózat fejlesztésére első ütemben a magyar állam 450 millió forintot biztosított. Ebből egységes táblarendszert alakítottak ki, és korszerűsítették a már meglévő kerékpárutak jelentős részét, mintegy 19 kilométernyi szakaszt. A második körben uniós pályázatból 805 millió forint állt rendelkezésre.

Kellemes kerékpározást kívánunk!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!