szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ellentámadásba lendült a kormányzati kommunikációs gépezet: lejáratókampányt emlegetnek, sőt előkerült a "kivégzés" szó is.

Kedden jelentette be Hajdu János TEK-vezér a köztévében, hogy sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoport tagjait fogták el egy hétvégén végrehajtott terrorellenes akciósorozatban. Este az ATV Egyenes beszéd c. műsorában sejtelmesen fogalmazott, részleteket nem árult el, csak hogy két különálló elkövetői körbe tartozó feltételezett terroristákat fogtak el.

Aztán másnak a Fővárosi Törvényszék közleményéből kiderült, nem nemzetközi terroristákhoz köthető csoportról van szó az egyik esetben, hanem bizony felvidéki hobbiműgyűjtőkről, akik szabadlábon védekezhetnek.

A TEK-blamázst követően majd egy napig hallgatott a kormányzati kommunikációs gépezet, majd ellentámadásba lendültek. A sajtót, az amatőröket, az ellenzéket hibáztatják, lejáratókampányt emlegetnek, sőt előkerült a "kivégzés" szó is. No de lássuk:

Nem az a kérdés, hogy ki profi, ki amatőr, hanem az, hogy ki az, aki bűncselekményre készül, és ki az, aki fegyvereket és robbanóanyagot gyűjt.

(Németh Szilárd, ATV)

Nagy hiba lenne, ha szakértők helyett politikusok vagy újságírók mérlegelnék a helyzetet, átvállalva a kockázat felmérésének felelősségét.

(Lázár János, Kormányinfo)

Nem szabad viccet csinálni az esetből, ugyanis az semmit sem jelent, hogy szabadadon védekezhetnek a "hobbi vagy hagyománytisztelő" gyanúsítottak.

(Kovács Zoltán, különböző reggeli tévéműsorok)

Kormánytagot akart "kivégezni" a TEK által elfogott, előzetesben lévő két férfi.

(Tasnádi László BM-államtitkár)

Nemtelen támadás érte a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ  munkatársait.

(Pintér Sándor, rendkívüli sajtótájékoztató)

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János vezérőrnagy és munkatársai iránti bizalmam töretlen.

(Pintér Sándor közleménye)

Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára nem borult ki, és nem tombol

(A Belügyminisztérium közleménye)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!