szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Szerencsétlen megfogalmazásáért" mindenkitől elnézést kér Huszár Gábor fideszes polgármester, aki szerint Izrael állam és "bizonyos üzleti körök" állnak a párizsi támadássorozat mögött.

Mindenkitől elnézést kér Huszár Gábor, Szentgotthárd fideszes polgármestere, aki a városi közgyűlésen Izrael államnak és "bizonyos üzleti köröknek" tulajdonította a november 13-i párizsi merényletsorozatot. A Huszár által elmondottakról hangfelvétel is készült.

Mint az Indexnek elmondta, a "szerencsétlen megfogalmazással" kapcsolatban hamarosan egy önkormányzati közleményt is kiadnak.

Frissítés: Huszár Gábor közleménye este meg is jelent. "A legtávolabb állt és áll tőlem, hogy bárkit, különösen a zsidó vallású embereket megbántsam. Ezúton szeretnék bocsánatot kérni mindazoktól, akiket a feltételes módban elhangzottakkal megsértettem. A történteket végtelenül sajnálom" - írta az önkormányzati hivatal által kiadott közleményben a polgármester. Mint üzente, mondatait nem a nyilvánosságnak szánta, és a vita hevében szerencsétlenül is fogalmazta meg, nem gondolta át kellőképpen a mondanivalóját.

Emlékszökőkút a párizsi merényletsorozat után
©

Huszár egyébként november 16-án, a városban létesítendő menekülttáborral kapcsolatos bizottsági ülésen ragadtatta magát az összeesküvés-elmélet kifejtésére. "Annyit tőlem mindenki fogadjon el, hogy az, ami Párizsban történt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy bizonyos üzleti körök, és én itt kimondom, aminek a hátterében nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat, a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni" – fogalmazott. A bizottság végül leszavazta a téliesített menekülttáborról szóló javaslatot.

A polgármester kijelentését az izraeli nagykövetség is elítélte. Huszár Gábor szavai "ismételten bizonyítják azt, hogy vannak, akik nem tanulnak a történelemből, és továbbra is a zsidó államra, Izraelre és a zsidókra vonatkozó összeesküvés-elméleteket és negatív nézeteket hangoztatnak" – közölték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!