szerző:
hvg.hu

Olyan zsidózásra ragadtatta magát Szentgotthárd fideszes polgármestere, amely úgy hangzik, mintha a háttérhatalom rendelte volna meg a kormánypárt lejáratására. Az izraeli nagykövetség elítélte a városvezető kijelentéseit.

Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere egy november 16-i rendkívüli önkormányzati testületi ülésen állt neki zsidózni.

Alig három nappal a párizsi halálos merényletsorozatot követően a polgármester arról kezd beszélni a Nyugat.hu hangfelvétele szerint, hogy az, ami Párizsban történt, az a zsidó állam és üzleti körök aknamunkája annak érdekében, hogy a keresztény Európát az iszlám ellen hangolja.

Huszár megdöbbentő zsidózása leginkább olyan, mintha bizonyos "üzleti körök" rendelték volna meg a Fidesz–KDNP lejáratására, Huszár ugyanis ezen pár színeiben lett újra polgármester 2014-ben.

Huszárnak arról jutottak eszébe a zsidók, hogy a kormány menekülttábort akart létesíteni Szentgotthárdon (a rendkívüli testületi ülést is ennek megtárgyalására hívták össze), és fontosnak tartotta leszögezni, hogy a tábornak semmi köze Párizshoz. A testület egyébként leszavazta a kormány tervét a menekülttábor létesítésére.

A hangfelvétel megjelenése után Izrael budapesti nagykövetsége közölte, a lehető leghatározottabban elítéli Huszár Gábor kijelentését.

"A polgármester szavai ismételten bizonyítják azt, hogy vannak, akik nem tanulnak a történelemből, és továbbra is a zsidó államra, Izraelre, és a zsidókra vonatkozó összeesküvés-elméleteket és negatív nézeteket hangoztatnak" – írták a közleményben.

"Az ilyen jellegű uszítás vezetett a zsidók legnagyobb tragédiájához Magyarországon is. Sajnálatos, hogy egy közszereplő, Szentgotthárd fideszes polgármestere – aki példakép kellene, hogy legyen a választókörzetében – ilyen hamis és nevetséges állításokat mond" - tették hozzá.

A követség hozzátette, Izrael az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten és az az ország, amely a népe ellen elkövetett több ezer terrortámadás áldozata. "A polgármester a kijelentésével összekeveri az elkövetőket és az áldozatokat" – írták.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Klímaváltozás, természeti katasztrófák, kiberháború – a jövő évi CES ezekre is megoldást villant

Klímaváltozás, természeti katasztrófák, kiberháború – a jövő évi CES ezekre is megoldást villant

Baseballütőkkel vertek félholtra egy embert Miskolcon

Baseballütőkkel vertek félholtra egy embert Miskolcon

Megtalálhatták Dzsamál Hasogdzsi maradványait

Megtalálhatták Dzsamál Hasogdzsi maradványait

Kitüntették Beer Miklós váci megyéspüspököt

Kitüntették Beer Miklós váci megyéspüspököt

A szakma dübörög, a termék világhírű, a fizetés remek, mégis baj van

A szakma dübörög, a termék világhírű, a fizetés remek, mégis baj van

A pápa félhivatalos lapja is elítéli a hajléktalanok meghurcolását

A pápa félhivatalos lapja is elítéli a hajléktalanok meghurcolását