szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Seres Mária Szövetségesei elnevezésű párt egykori egyéni képviselőjelöltjei közül már huszonkilencet hallgattak ki gyanúsítottként, mert nem számoltak el a kampányköltségekkel – írja a Magyar Nemzet.

A Seres Mária Szövetségesei (röviden SMS) párt tavalyi egyéni képviselőjelöltjeinek már csaknem a felét, huszonkilencet gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség az Állami Számvevőszék (ÁSZ) feljelentése nyomán, mert állítólag nem működtek együtt a kampányköltségek elszámolásában – írja a Magyar Nemzet.

A lapnak egy korábbi jelölt, a szolnoki 3-as körzetben induló Kapás József azt mondta, hogy az ÁSZ korábban vizsgálta a párt pénzfelhasználását. A kampányban jelöltenként összesen ötmilliót kaphat a párt, ebből egymilliót maga az egyéni jelölt, de sokan erről az egymilliós kampánypénzről is lemondtak a párt javára. A párt viszont most arra hivatkozik, hogy azért nem tud elszámolni az ÁSZ-nak a kampányköltségekkel, mert a jelöltektől nem jött visszaigazolás arról, hogy hogyan és mire költötték a pénzt. Kapás szerint annak ellenére, hogy többen az egymillióról is lemondtak a párt javára, rajtuk keresik a pénzt, és kérik számon az együttműködés hiányát.

©

A lapnak több érintett is arról számolt be, hogy ujjlenyomatot vettek tőlük (szakzsargonnal szólva rabosították őket), és nem kizárt, hogy a párt összes, 67 egyéni jelöltjével szemben így járnak majd el.

A Magyar Nemzet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrségen nem kapott választ arra, hogy milyen együttműködést tagadtak meg a jelöltek az ÁSZ szerint, és hogy milyen összeget keresnek rajtuk. Seres Máriát pedig nem érték el az újságírók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
9/11 huszadik évfordulójáig vonulna ki Afganisztánból az USA

9/11 huszadik évfordulójáig vonulna ki Afganisztánból az USA

Borúlátó Budapest: kevesen hiszik, hogy a járvány után több pénze lehet a fővárosnak

Borúlátó Budapest: kevesen hiszik, hogy a járvány után több pénze lehet a fővárosnak

A Black Mirrort emlegették, amikor a rendőrség robotkutyája felbukkant New York utcáin

A Black Mirrort emlegették, amikor a rendőrség robotkutyája felbukkant New York utcáin