szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Budai várba, a Szentháromság tér 6. szám alá költözik, a Belügyminisztérium pedig az Úri utca 49-51. szám alá, illetve az Országház utca 28-32.-be helyezi át székhelyét. Íme a leendő új minisztériumi épületek.

Mint arról beszámoltunk, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter L. Simon László miniszterelnökségi államtitkárt bízta meg a minisztériumok átköltözésének megszervezésével. L. Simon miniszteri biztosként teljesíti a megbízatást. November végén jelentették be, hogy a Várnegyedben kap helyet több tárca, de a költözés lehetséges időpontjáról még nem jött adat.

Az NGM leendő székhelye a Szentháromság téren
©
A BM-et az Országház utcába várják
©
Leendő BM, az Országház utcában
©
BM, az Úri utcai volt klarisszák templomában
©
BM, Országház utca
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!