szerző:
hvg.hu

A legsikeresebb úszók közül messze Hosszú Katinka kapta a legtöbb felkészülési támogatást tavaly az úszószövetségtől. Az úszónő támogatása több mint a duplája volt annak az összegnek, mint amit Gyurta Dániel kapott a MÚSZ-tól.

Hosszú Katinka kapta a legtöbb támogatást az úszószövetségtől – olvasható a Magyar Narancsban. A lap szerint az úszónő tavaly 16,5 milliót forintot felkészülési támogatás címén, míg Gyurta Dániel és Cseh László esetében ez 7,5, illetve 3,5 millió volt. A sportolók a versenyeken elért eredményeik után is kapnak pénzjutalmat, Hosszú például a tavalyi kazanyi világbajnokságon elért két aranyérme és egy bronza után kétszer 2,5 milliót és 1,25 milliót kapott. Shane Tusup, az úszó edző-férje is kapott eredményességi támogatást, összesen 2,5 milliót.

A legjobb sportolók és edzők ezen felül Gerevich-ösztöndjíban is részesülnek, ennek kerete 2015-ben 129 millió forint volt, idén viszont már 135 milliós lesz.  Az úszók közül Hosszú Katinka, Cseh László, Gyurta Dániel és Risztov Éva idén is a maximális, azaz a havi 400 ezer forintos ösztöndíjat kapja.

A lap információi szerint a MÚSZ 2015-ös bevétele közel kétmilliárd volt, ebből 1,5 milliárdot az Emmitől kaptak, amit többek között világkupa-szervezésre és infrastruktúrafejlesztése (pl. uszodafejlesztésre) költöttek, de ebből a pénzből fizetik az úszók felkészülését, versenyeztetését és például az edzők továbbképzését is. Az olimpiai bizottságtól (MOB) is kapott pénzt a MÚSZ, összesen 200 milliót, például a riói felkészülés támogatására.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mégis kapnak 55 milliárdot az eladósodott kórházak

Mégis kapnak 55 milliárdot az eladósodott kórházak

Tordai Bence: Közös a cél, a rezsim megdöntése

Tordai Bence: Közös a cél, a rezsim megdöntése

A legismertebb műsorvezetőjétől vált meg az MTVA kulturális csatornája

A legismertebb műsorvezetőjétől vált meg az MTVA kulturális csatornája

Rettegésben tartotta a gyermekotthon lakóit egy testvérpár

Rettegésben tartotta a gyermekotthon lakóit egy testvérpár

A sötétben járó gonosz ilyenkor a legerősebb

A sötétben járó gonosz ilyenkor a legerősebb

Magyar származású a Kínában elfogott kanadai

Magyar származású a Kínában elfogott kanadai