szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyar embercsempészek szállították nagy számban a rabszolgákat két angliai ágygyárba. A gyárak főnöke, Mohamed Rafik tudta, hogy munkásait milyen körülmények között tartják, mégis részt vett a kihasználásukban. A bíróság bűnösnek találta.

Embercsempészetben találta bűnösnek egy leedsi bíróság a 60 éves Mohamed Rafikot, aki dewsbury-i és batley-i gyáraiban rabszolgaként dolgoztatott több magyart. A kicsempészett magyaroknak ágyakat kellett készíteniük, amelyeket a kiskereskedelemben értékesítettek – írta a Mirror. Az ítélet csak februárban várható.

Rafik üzelmei akkor kerültek a hatóság látókörében, amikor embercsempészet vádjával letartóztattak két magyart, Orsós Jánost és Illés Ferencet. Orsós a gyanú szerint nagy számban szállította a magyar munkásokat Rafik Kozee Sleep nevű gyárába.

A vádhatóság szerint Rafik tisztában volt azzal, milyen körülmények között tartják a magyar munkásokat, mégis részt vett a kihasználásukban. Az ügyészség szerint az olcsó magyar férfi munkaerőt jó ideje használják ki hasonló módszerekkel Nagy-Britanniában.

Rafik az eljárásban végig tagadta, hogy részt vett volna emberek csempészésében. Ügyében február 12-én hirdetnek ítéletet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1000 képkocka/másodperc sebességgel rögzítették, hogyan működik egy régi, filmes videokamera

1000 képkocka/másodperc sebességgel rögzítették, hogyan működik egy régi, filmes videokamera

A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát

A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát

Tóta W.: A Budapest Bank fosztogatói

Tóta W.: A Budapest Bank fosztogatói