szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A két férfi együtt ivott a marcali nővel, majd egyikük a kártyajátékán felidegesítve magát ütni kezdte. Az összevert, megszúrt, magára hagyott nő meghalt, az ügyészség vádat emelt az ügyben.

A Somogy Megyei Főügyészség emberölés és más bűncselekmény miatt emelt vádat két férfival szemben, akik tavaly március 8-án megölték kártyapartnerüket.

Aznap délután marcali otthonában keresték fel egyedül élő, gyakran italozó nőismerősüket azzal a szándékkal, hogy mobiltelefonját ellopják. A vádlottak és a nő együtt italoztak, kártyáztak, miközben az elsőrendű vádlott elterelte a nő figyelmét, míg társa eltulajdonította 9 ezer forint értékű telefonját.

Ez után tovább kártyáztak és ittak, de az elsőrendű vádlott felhúzta magát a nő részegsége és kártyajátéka miatt, ezért kétszer fejbe vágta. A bántalmazásba a másodrendű vádlott is bekapcsolódott: a nőt többször fejbe verték, majd amikor a földre esett, megtaposták a mellkasát, később a másodrendű vádlott férfi egy 7 centis kést szúrt a vállába.

A nő a bántalmazás következtében magatehetetlenné vált, számos sérülést szenvedett. A két férfi a szoba padlóján hagyta őt, két nap múlva a szomszédok hívták ki a rendőröket.

A vádlottak előzetes letartóztatásban vannak, a Somogy Megyei Főügyészség végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott velük szemben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Spiegel: Orbán felégeti a hidakat maga mögött

Spiegel: Orbán felégeti a hidakat maga mögött

Vidnyánszky színésze lesz az új igazgató a Győri Nemzeti Színházban

Vidnyánszky színésze lesz az új igazgató a Győri Nemzeti Színházban

Korrupcióüldözés Szlovákiában: pár másodperccel a szabadulását követően vették őrizetbe a politikust

Korrupcióüldözés Szlovákiában: pár másodperccel a szabadulását követően vették őrizetbe a politikust