szerző:
hvg.hu

Noha a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója kedden elégedetten nyilatkozott a Köznevelési Kerekasztal üléséről, az iskola pedagógusai által írt levélhez kapcsolódó Tanítanék-mozgalom szerint az egész a szombati tüntetés ellehetetlenítésére irányult.

A nyílt levelet megjelentető tanitanek.hu honlapon megjelent sajtóközlemény aláírói szerint a kerekasztal az előzetes félelmeket igazolta. „Az egyeztetés nem az érdemi tárgyalásokra, hanem a közvélemény lecsendesítésére és a szombati tüntetés ellehetetlenítésére irányul” – áll a Törley Katalin (a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium KT elnöke), Pilz Olivér (a Miskolci Herman Ottó Gimnázium KT elnöke) és Pukli István (a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója) által jegyzett dokumentumban.

Úgy vélik, a kerekasztalon megjelent szervezetek nem kompetensek a köznevelés belső problémáit illetően, és a sajtónyilvánosság hiánya, a valós döntéshozók és a szakértők távoltartása, valamint a témák szétaprózása illegitimmé teszik szemükben ezt az eseményt.

„Nem fogadjuk el a diktátumként ránk erőltetett játékszabályokat, valódi és rendszerszintű változásokat akarunk, ez a kerekasztal ezek elérésére jelen formájában alkalmatlan.”

©

Úgy vélik, a Herman igazgatója a saját nevében nyilatkozott, ők viszont a 737 csatlakozó intézmény nevében nyilvánítják ki álláspontunkat: a Köznevelési Kerekasztal működése, szereplői, szándékai számunkra elfogadhatatlanok.

A közleményben emlékeztetnek korábbi követeléseikre, például, hogy „a kormány mondja ki, a 2011-ben elfogadott köznevelési törvényt átmenetinek tekinti”, illetve, hogy „az oktatásra fordított költségek érjék el a mindenkori GDP 6%-át”.

Végül arra hívják fel az oktatás ügyéért elkötelezett kollégáinkat, szülőket, diákokat, szervezeteket, hogy legyenek ott február 13-án a Kossuth téren minél többen.

 

 

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
80 méterre egymástól szemben állt meg két vonat Gyálnál

80 méterre egymástól szemben állt meg két vonat Gyálnál

Adventi irodalmi naptár – december 19.

Adventi irodalmi naptár – december 19.

Megvan, ki építheti a milliárdos Bozsik-stadiont

Megvan, ki építheti a milliárdos Bozsik-stadiont

Kiutasítanak egy magyar családot Kanadából, akik a bántalmazó apa miatt menekültek el

Kiutasítanak egy magyar családot Kanadából, akik a bántalmazó apa miatt menekültek el

Alföldi: „Biztosan csodálatos élet lesz itt, amikor én 75-80 éves leszek”

Alföldi: „Biztosan csodálatos élet lesz itt, amikor én 75-80 éves leszek”

Sípályára irányította a GPS két magyar autóját Ausztriában

Sípályára irányította a GPS két magyar autóját Ausztriában