szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több ezer pedagógus, diák, szülő, illetve civil és érdekvédő vett részt szombaton a Pedagógus Sztrájkbizottság által a Kossuth térre meghirdetett tüntetésen. A tüntetésen elhangzott magyar népmese, és kiderült az is, hogy milyen erők állnak a tüntető pedagógusok mögött.

  • Mit kell tudni a tüntetésről? Itt megtalál minden választ.
  • Nahalka István oktatáskutató véleményét a magyar oktatási rendszerről, itt olvashatja
  • Orbán Viktor véleményét az oktatási rendszerről itt, a szóvivője által tagadott kijelentéseit a mozgalmat indító miskolci pedagógusokról itt olvashatja.
1 2 3 4
Sorrend megfordítása

A gyerekek üzentek

©

Vége a tüntetésnek

Még egy kis Orbán, takarodj! felharsan.

Általános sztrájkot akarnak

Munkatársunk körül sokan arról beszélnek, hogy általános sztrájkra lenne szükség és, az ellenzéket távol kell ettől tartani.

Kunhalmi: Ennyit tudnak

Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök elmondta a helyszínen munkatársunknak, hogy ezt a rendszert fölösleges csavargatni, és a Fidesznek nincs jövőképe az oktatásról, ellenben nekik van. A Klik szerinte egészen biztosan marad, mert ez presztízskérdés, és a Fidesz egyszerűen ennél jobb oktatási rendszert nem tud csinálni, ehhez nemcsak a politikai akarat hiányzik. "Elvesztegetünk megint tíz évet, pedig kreatív iskolát is csinálhattunk volna", mondta a szocialista oktatáspolitikus

Öt perc néma csönddel zárnak

Sándor Mária, a feketeruhás nővér kérte erre a tüntetőket még a beszédében, majd a Szózat után is emlékeztette őket rá.

A tömeg csendben áll, néha rendőrautó szirénája hallatszik.

©

Állítsuk meg a barbárokat!

Ez a mondat virít a Hívatlanul Hálózat szórólapján, amit a tüntetésen osztogatnak. Az áll rajta, hogy "a továbbiakbab nem látjuk értelmét, hogy bármilyen ügyben a regnáló kormányhoz forduljunk" nem azért mert ilyan vagy olyan oldali, hanem mert barbár. A hálózat az ellenzéki pártokban sem bízik, a szakszervezetek erőtlenek és őket is hatalmi harcok emésztik. Ezért felszólítanak minden felelős állampolgárt, hogy keresse az aktív cselekvés lehetőségét, legyen az tüntetés, polgári engedetlenség, civil szervezet, aláírás gyűjtés, önkéntes munka.

Gallóné: Ha döglött lovon ülsz, szállj le róla!

Ezt üzeni a szakszervezeti elnök a korábban dakota közmondásokkal dobálózó Orbán Viktornak.

A köznevelés állatorvosi lova megdöglött, ideje lovat cserélni - mondja a pedagógus.

Gallóné: A kormány tönkretette az oktatást

Már csak Galló Istvánné, a Pegagógusok Szakszervezetének elnöke következik, őt is többször betámadta a kormány, meg a kormánypárti média.

A nagy reform olyan rendszert hozott létre, amely megfosztotta a gyerekeket a tanulás, a tanárokat a tanítás örömétől. Szerinte a hatalom tudatosan taszítja szegénységbe a felnövekvő nemzedéket.

Elfogyott a türelmünk, azért vagyunk itt, hogy közösen kiáltsunk, elég volt, nem hagyjuk! - mondta, mire ütemes "nem hagyjuk!" skandálás a válasz.

Nem tűrjök tovább, hogy végleg tönkretegyék egy ország jövőjét. Mutassuk meg, hogy nem félünk - mondja Gallóné, hogy nem tudtak egymás ellen fordítani bennünket. Mindaddig kitartunk, amíg a társadalom támogat bennünket - mondja.

Provokátorokat amúgy nem láttunk

Pedig nagyon körbenéztünk.
©
1 2 3 4

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Több száz lakás maradt víz nélkül Budapest XI. kerületében

Több száz lakás maradt víz nélkül Budapest XI. kerületében

Megtalálták a 171 éve elsüllyedt német gőzhajó roncsát

Megtalálták a 171 éve elsüllyedt német gőzhajó roncsát