szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A polgármester állításaival szemben nem a kecskeméti városi televízió, hanem magáncég készítette a 2017-es budapesti vizes vb imázsfilmjét – írja az Átlátszó. A film korábban Hosszú Katinka és a szövetség között is kiélezte a kapcsolatot. A kecskeméti önkormányzat a vb kísérővárosa lesz sportesemény nélkül, a filmre támogatásként kapott 55 millió forintot az Argus Film and Art Kft.-nek fizette ki.

Összességében egy látványos, kielégítő minőségű imázsfilm készült el a 2017-es budapesti vizes világbajnokságra, ám nem bonyodalmaktól mentesen – derül ki az Átlátszó írása nyomán.

Ha pusztán az anyagi megtérülést vizsgáljuk, akkor is megérte. A filmet készítő kecskeméti televízió ugyanis a város tulajdonában van. Számukra új, szakmai perspektíva nyílt meg. Másrészt olyan referenciát készíthettek el, amellyel gyarapodhatnak az önkormányzat bevételei.

– nyilatkozta korábban Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester, hogy miért fizetett 55 millió forintot a város a 30 másodperces film elkészítéséért. Szemereyné szerint azért is vállalták a film elkészítésének költségeit, mert cserébe a város nagy hirdetési felületet kap a vizes vb alatt.

 A bekerülési költségek, a technika, az effektek használata növelték ilyen magasra a félperces anyag hosszát, ezt a kecskeméti hiros.hu részletezte, mely a városi televízió tulajdonában áll – írja az Átlátszó. Megkérdezett szakértők hasonló minőségű alkotásokat 6 és 30 millió forint közötti értékre becsültek, az Index szerint 10-15 millió forintért készültek ilyenek az elmúlt években.

Az 55 millió forintot a városi önkormányzat és a helyi televízió kapta, ám az öt részletben elkészült pénzügyi beszámoló szerint a teljes összeget végül az Argus Film and Art Kft.-nek fizették ki – derült ki helyi LMP-s képviselők adatigényléséből. A portál szerint a helyi tévé munkatársai nem vettek részt a munkálatokban, a prudceri feladatokat Eckhardt Balázs (a helyi televízió vezetője) vállalta, társproducere Kovács Felícia volt, az Argus tulajdonosa. A várostól származó adatok szerint a városi televízió már tavaly teljes egészben kifizette a megítélt összeget az Argus Filmnek – írja a portál.

A kisfilm elkészítése Hosszú Katinka és a Magyar Úszó Szövetség között is kiélezte a kapcsolatot, mikor a szövetség kérésére Hosszúnak ingyen kellett volna vállalnia a filmben való szereplést. Hosszú az Átlátszó által megszólaltatott forrás szerint nem pénzt kért, hanem más jellegű juttatást – ez az edzéskörülmények javítása is lehetett, ami szintén a vita része volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Láncra kötve vonszoltak egy félholt kutyát Apcon, a postás mentette meg

Láncra kötve vonszoltak egy félholt kutyát Apcon, a postás mentette meg

Nem árulják el, mennyibe kerül a budapesti MTV European Music Awards

Nem árulják el, mennyibe kerül a budapesti MTV European Music Awards

Külföldre üldözi az orvostanhallgatókat az új egészségügyi jogállásról szóló törvény

Külföldre üldözi az orvostanhallgatókat az új egészségügyi jogállásról szóló törvény