szerző:
hvg.hu

A február 3-i miskolci tüntetéssel kapcsolatos dokumentumokat kért a Klik a budapesti Teleki Blanka Gimnáziumtól. Az igazgató szerint ezzel támadás érte a középiskolát.

Támadás érte a Herman Ottó gimnázium által indított tiltakozó mozgalomhoz csatlakozott budapesti Teleki Blanka Gimnáziumot – közölte a Civil Közoktatási Platform keddi alakuló ülésén a középiskola igazgatója, Pukli István a Népszabadság beszámolója szerint.

Az alternatív közoktatási kerekasztaé negyvenöt civil és szakmai szervezet részvételével ült össze kedden Budapesten a II. kerületi Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban.

Az ülésen Pukli bemutatott egy levelet, amelyet kedden kapott a Klik XIV. kerületi tankerületi vezetőjétől, és amelyben felszólítják, hogy „órákon belül” e-mailen, csatolt pdf formátumban juttasson el egy sor dokumentumot, amelyek a miskolci tüntetésen való részvétellel, az ezért elmaradt órákkal és a szülők tiltakozásával kapcsolatos tájékoztatásról szólnak. A Klik Puklit arról informálta, hogy az eljárás közérdekű bejelentés nyomán indult. Pukli azt mondta, csak órákkal a munkába érkezése után vette észre a levelet, ezért haladékot kért és kapott, de csak holnapig.

©

Közlése szerint valóban elmaradt két óra, de ez előfordul egy iskola életében, az órák pótlása pedig folyamatban van. Valóban tájékoztatta a szülőket, azaz írt egy levelet, hogy miért csatlakozott a Herman Ottó Gimnázium leveléhez, és ezt a szülői értekezleten fel is olvasták, de Pukli nem érti, hogy ezekről a szülői értekezletekről a Klik miért kért jegyzőkönyvet, hiszen ilyenek szülői értekezleteken soha nem készülnek.

A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója az értetlenségét fejezte ki a Klik levele miatt, elmondása szerint a válaszlevelében a véleményszabadsággal és a gyülekezési joggal érvelt, amely mindenkit megillet Magyarországon.

A Civil Közoktatási Platformon egyébként Radó Péter oktatáskutató, az ülés levezető elnöke azt hangsúlyozta, hogy a platform új kezdeményezés, nem alternatív kerekasztal, célja pedig, hogy a résztvevők megvitassák, hogyan tudják az elindult folyamatokat továbblendíteni, és megfelelő támogatást nyújtani a különböző kezdeményezéseknek és törekvéseknek. Hangsúlyozta, nem szeretné, ha "panasznappá" alakulna az ülés. Radó szerint a platformon három csoport is képviseltette magát: a tiltakozó mozgalmak, a szakmai szervezetek és a szakszervezetek. 

Pilz Olivér, a közoktatás problémáiról nyílt levelet megfogalmazó miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke azt mondta, új közoktatási rendszert kellene létrehozni, új közoktatási törvényre van szükség, és a Nemzeti alaptantervhez is hozzá kellene nyúlni. A végkimenetel beletorkollhatna egy kerekasztalba, ahol letennék a kidolgozott javaslataikat - fűzte hozzá. Az ülésen - amelynek első fél órája volt a sajtó számára nyilvános - megjelent Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke is.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
14 milliót tapsolt el a Fidesz a februári frakcióülésre

14 milliót tapsolt el a Fidesz a februári frakcióülésre

Megvan a megállapodás, vége a Hankook-sztrájknak

Megvan a megállapodás, vége a Hankook-sztrájknak

"Erős Európa" – Itt van egy új, sorostalanított, junckertelenített kormányüzenet

"Erős Európa" – Itt van egy új, sorostalanított, junckertelenített kormányüzenet

Palkovics: Miért fenyegetném meg az Akadémia elnökét?

Palkovics: Miért fenyegetném meg az Akadémia elnökét?

Dermesztő látványra készülnek az olvadó Himaláján

Dermesztő látványra készülnek az olvadó Himaláján

Megerősítette a kormányhivatal: védettség alatt álló erdőt irtottak ki a Balaton-parton

Megerősítette a kormányhivatal: védettség alatt álló erdőt irtottak ki a Balaton-parton