szerző:
hvg.hu

Magyarország helyesen cselekszik akkor, amikor nem hajlandó elfordulni Moszkvától – írja egy orosz hírportál Orbán Viktor moszkvai útja napján. Az Interfax pedig arról ír, hogy tárgyalnak a magyar cégek esetleges részvételéről a 2018-as focivébé infrastruktúrájának megépítésében.

Orbán Viktor moszkvai látogatásának legfőbb célja az, hogy megmutassa, Magyarország függetlenedni akar Brüsszel liberális és oroszellenes külpolitikai vonalától – írta elemzésében a Russzkaja Planeta nevű moszkvai hírportál.

"Amit a Nyugaton úgy értékelnek, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök szét akarja túrni az európai családot, a valóságban inkább a haza biztonsága iránti érzett felelősségnek kell nevezni. Magyarország helyesen cselekszik akkor, amikor nem hajlandó elfordulni Moszkvától. Budapest a nemzeti érdekeket választotta, nem pedig a brüsszeli parancsokat. Az európai vezetők akkor tennék a legjobban, ha legalább maguk előtt elismernék, hogy Európát nem keletről, Ukrajnán túlról fenyegetik, hanem az Atlanti-óceán másik feléről, illetve a Közel-Keletről" – írta az internetes oldal.

©

A Russzkaja Planeta szerint Orbán másik célja az, hogy olyan különleges kereskedelmi státust harcoljon ki Magyarország számára, amely lehetővé tenné, hogy az ország mentesüljön az Oroszország elleni EU-s szankciókra válaszként életbe léptetett orosz ellenlépések, elsősorban az EU-s mezőgazdasági termékekre elrendelt orosz behozatali tilalom káros hatásai alól. "Magyarország, Görögország és Ciprus 2015 tavaszán felkérte Moszkvát a szankciók enyhítésére, s bár az orosz hatóságok megígérték, hogy megvizsgálják a lehetőségeket, végül semmi sem történt" – írta a Russzkaja Planeta.

Az Interfax hírügynökség pedig azt közölte, hogy az orosz és a magyar fél tárgyal arról, hogy a magyar cégek is részt vehetnek a 2018-as foci-vb infrastruktúrájának a megépítésében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ákos szerint liberális véleményterror van, ő is érzi

Ákos szerint liberális véleményterror van, ő is érzi

Annyi pénzt kért Usain Bolt, hogy végül nem szerződtették focistának

Annyi pénzt kért Usain Bolt, hogy végül nem szerződtették focistának

A szakma dübörög, a termék világhírű, a fizetés remek, mégis baj van

A szakma dübörög, a termék világhírű, a fizetés remek, mégis baj van

Mentse meg a családját az érzelmi csődtől!

Mentse meg a családját az érzelmi csődtől!

Brüsszel figyelmeztette az olaszokat: példátlan, amire készülnek

Brüsszel figyelmeztette az olaszokat: példátlan, amire készülnek

Segítettek a nézők, sikerült albérletet találni a vakvezető kutyás fiatalnak

Segítettek a nézők, sikerült albérletet találni a vakvezető kutyás fiatalnak