szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyarország helyesen cselekszik akkor, amikor nem hajlandó elfordulni Moszkvától – írja egy orosz hírportál Orbán Viktor moszkvai útja napján. Az Interfax pedig arról ír, hogy tárgyalnak a magyar cégek esetleges részvételéről a 2018-as focivébé infrastruktúrájának megépítésében.

Orbán Viktor moszkvai látogatásának legfőbb célja az, hogy megmutassa, Magyarország függetlenedni akar Brüsszel liberális és oroszellenes külpolitikai vonalától – írta elemzésében a Russzkaja Planeta nevű moszkvai hírportál.

"Amit a Nyugaton úgy értékelnek, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök szét akarja túrni az európai családot, a valóságban inkább a haza biztonsága iránti érzett felelősségnek kell nevezni. Magyarország helyesen cselekszik akkor, amikor nem hajlandó elfordulni Moszkvától. Budapest a nemzeti érdekeket választotta, nem pedig a brüsszeli parancsokat. Az európai vezetők akkor tennék a legjobban, ha legalább maguk előtt elismernék, hogy Európát nem keletről, Ukrajnán túlról fenyegetik, hanem az Atlanti-óceán másik feléről, illetve a Közel-Keletről" – írta az internetes oldal.

©

A Russzkaja Planeta szerint Orbán másik célja az, hogy olyan különleges kereskedelmi státust harcoljon ki Magyarország számára, amely lehetővé tenné, hogy az ország mentesüljön az Oroszország elleni EU-s szankciókra válaszként életbe léptetett orosz ellenlépések, elsősorban az EU-s mezőgazdasági termékekre elrendelt orosz behozatali tilalom káros hatásai alól. "Magyarország, Görögország és Ciprus 2015 tavaszán felkérte Moszkvát a szankciók enyhítésére, s bár az orosz hatóságok megígérték, hogy megvizsgálják a lehetőségeket, végül semmi sem történt" – írta a Russzkaja Planeta.

Az Interfax hírügynökség pedig azt közölte, hogy az orosz és a magyar fél tárgyal arról, hogy a magyar cégek is részt vehetnek a 2018-as foci-vb infrastruktúrájának a megépítésében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radadr360: Orbán egy szón rugózott, Szijjártó az ukránokat bosszantotta

Radadr360: Orbán egy szón rugózott, Szijjártó az ukránokat bosszantotta

Biztosítási alkuszok szövetsége: drágulhat a kötelező biztosítás díja

Biztosítási alkuszok szövetsége: drágulhat a kötelező biztosítás díja

Trump kabinetfőnöke beismerte, nem is akarják ellenőrzés alatt tartani a koronavírus-járványt

Trump kabinetfőnöke beismerte, nem is akarják ellenőrzés alatt tartani a koronavírus-járványt