szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fizetett cikkek tartalmát is egyeztette a minisztériummal a PestiSrácok.hu - tudta meg az Átlátszó. Január végén számolt be arról az RTL Híradó, hogy oknyomozó cikkek készítésére kérte fel a Földművelésügyi Minisztérium a kormányközeli portált, a sorozatban a szocialista kormányok "földrablásait" igyekeztek bemutatni, a szerkesztőség viszont cáfolta, hogy szándékosan ez lett volna a koncepció.

A minisztérium és a PS által kötött szerződéseket kérte ki az Átlátszó, mely alapján fény derült annak a 12 cikkből álló sorozat elkészítésének a részleteire, melyért 2 millió forintot fizetett Fazekas Sándor tárcája. Az cikkek az előző szocialista kormányok földügyeivel foglalkoznak, de írtak az egykori kormányközeli, azóta kitaszított Simicska Lajos vállalkozó földszerzéseiről is.

Huth Gergely, a PestiSracok.hu főszerkesztője.
©

A cikkek 2015. november 20. és december 31. között jelentek meg. A szerződések szerint "azok pontos szövegű tartalmát" a PS és a minisztérium minden alkalommal egyeztette. Amennyiben a minisztérium mégis "hibát talált" volna, akkor a PS-nek jelezve a portál köteles volt azt kijavítani.

A PS korábban cáfolta az RTL Klub Híradó értesülését, hogy kizárólag a kormány ellenzékével foglalkoztak volna, ezt már a cikkek tételes listája is bizonyítja, ugyanis beszámoltak a Fidesz földprogramjáról is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!