szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az emberi erőforrás miniszter szerint félreérthető megjegyzéssel posztolta azt a fotót, amelyet a Nemzetközi Tudományos Diákolimpia résztvevőinek köszöntésekor készítettek a Parlamentben róla és az egyik diákolimpikonról. Ezt volt a fehér inges üzenetként emlegetett bejegyzése Balog Zoltánnak, amely ellen nyílt levélben tiltakoztak egykori diákolimpikonok és felkészítő tanáraik.

„Ezek a fiatalok magyar iskolában tanulnak és a világ élvonalában vannak. Ide mindenki fehér ingben jött, de nem az ing számít, hanem a teljesítmény” – írta a Facebookon a miniszter múlt pénteken a Nemzetközi Tudományos Diákolimpikonok köszöntésével kapcsolatban.

Ezek a fiatalok magyar iskolában tanulnak és a világ élvonalában vannak. Ide mindenki fehér ingben jött, de nem az ing...

Közzétette: Balog Zoltán – 2016. február 19.

Egy diák kommentben tiltakozott a bejegyzés ellen. "Én diákolimpikonként visszautasítom, hogy az állami propagandagépezet részévé tegyenek minket!" – írta a tanuló még aznap kockás ingben, éremmel a nyakában a #kockásolimpikonok hashtag alatt.

Mások is tiltakoztak: hétfőn 101 egykori diákolimpikon és felkészítő tanáraik nyílt levelet, mert felháborodtak, hogy Balog szerintük propagandára használja fel az eredményeiket, miközben az inkább tanáraik és saját érdemük, mintsem az oktatási rendszeré.

A tegnapi nap folyamán nyílt levelet küldtünk Balog Zoltán Miniszter Úrnak. Az alábbi nyilatkozatot 101 tudományos diá...

Közzétette: Kockás Olimpikonok – 2016. február 22.

A 444.hu kedden megkérdezte Balog Zoltánt, mit szól a diákolimpikonok tiltakozásához, és elnézést kér-e tőlük. A miniszter azt ígérte, hogy válaszol a levelükre, és nem volt célja politikai célokra felhasználni a képet. A fotót a diák egyetértésével osztotta meg, és szerinte éppen azt akarta mondani, hogy aki kockás inget akar felvenni, tegye nyugodtan, mert a teljesítmény számít.

“Ebben a felfokozott hangulatban viszont félreérthető volt, amit írtam” – jelezte Balog Zoltán, és azt mondta: a levélben is ezt fogja írni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft

Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft

Nem használták fel a Szputnyik V mintáit az oltóanyag magyarországi engedélyezéséhez

Nem használták fel a Szputnyik V mintáit az oltóanyag magyarországi engedélyezéséhez