szerző:
hvg.hu

A Nemzeti Választási Irodánál történt botrányt követően tüntetést szervez az ellenzéki párt a nemzeti ünnepen az intézmény elé. A tüntetésre várnak mindenkit, aki nem akarja, hogy "ismeretlen verőemberek állják el előle a demokrácia intézményeit".

A Kunhalmi Ágnes által jegyzett MSZP-közlemény szerint "a népszavazás kezdeményezéséhez való jogot immáron nem csak nehezítik, nem csak jogi eszközökkel szűkítik, hanem gyanúsan Fidesz-közeli emberekkel fizikailag elállják az utat egy népszavazási kezdeményezés előtt." Az MSZP a hét során az NVI épületében történt botrány miatt március 15-én tüntetést szervez az NVI épülete elé.

Az MSZP szerint Orbán Viktor és kormánya "retteg" attól, hogy az állampolgárok a politikájukról mondjanak ítéletet. Támogatóikat és a keddi események után hasonlóan gondolkodókat várják a "Márciusi Ifjak emléknapján, a szabadság és függetlenség" ünnepén délután háromkor kezdődő tüntetésre.

Mindenkire számítunk, aki nem akarja, hogy ismeretlen verőemberek állják el előle a demokrácia intézményeit. Nem számít, hogy milyen pártot támogat, nem számít, hogy kire szavazott tíz éve, öt éve vagy két éve.

- írja a párt közleménye.

A keddi botrány során az MSZP-s Nyakó István jelent meg a választási irodánál, hogy leadja a párt népszavazási kezdeményezését, azonban egy tucat kigyúrt, kopasz férfi állta el az útját. Sokáig nem is engedték be, később megjelent egy idő hölgy, akiről később kiderült, hogy a herceghalmi egykori fideszes polgármester felesége, Erdősi Lászlóné. A férfiak először őt engedték be, csak utána mehetett be Nyakó István és az őt kísérő Lukács Zoltán. Végül a férfiak nem engedték Nyakót a dátumbélyegzőhöz, csak Erdősi Lászlóné után, ezzel meghiúsítva, hogy az ellenzéki párt gyűjthessen aláírásokat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!