szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A herceghalmi polgármester felesége közleményt adott ki, amelyben azt írta, nem befolyásolták pártok, magánemberként adta be népszavazási kezdeményezését, és egyetért a vasárnapi zárva tartással.

A vasárnapi boltzárról népszavazást kezdeményező Erdősi Lászlóné csütörtökön azt közölte az MTI-vel: határozott álláspontja az, hogy nem ért egyet az üzletek vasárnapi nyitva tartásával, véleménye kialakításában pedig egyetlen párt sem befolyásolta.

"A sajtóban megjelent híresztelésekkel szemben a kezdeményezést mint a közügyek iránt érdeklődő, arról véleménnyel bíró független magánszemélyként tettem meg" – írta herceghalmi keltezésű sajtóközleményében Erdősi Lászlóné, Erdősi László herceghalmi független polgármester felesége.

A kérdése úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek – a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint – továbbra is zárva tartsanak vasárnap?" A kérdésből egyébként hiányzik az, hogy az országgyűlést milyen kötelezettség terhelné a népszavazás eredményét tekintve.

©

Bár Erdősi Lászlóné azt írta, nem befolyásolták döntésében, a közleményben nem reagált azokra a hírekre, amelyek szerint az őt kísérő fiatalember Kubatov Gábor Fidesz-alelnök és pártigazgató titkárának gimnáziumi osztálytársa volt. A fiatalembernek erős kötődései vannak a Kubatov elnöksége alatt működő Ferencvárosi Torna Clubhoz, akárcsak azoknak a kopasz, kigyúrt férfiaknak, akik szintén megjelentek Erdősinével a Nemzeti Választási Irodánál.

Mint ismert, kedden Erdősi Lászlóné mellett az MSZP-s Nyakó István is be akart nyújtani egy népszavazási kezdeményezést, de a Nemzeti Választási Irodánál kialakult tolongásban végül Erdősi Lászlóné volt a gyorsabb, így az ő kérdésével foglalkozik először az NVI. Az MSZP szerint az idős hölgyet az ott megjelent kigyúrt, kopasz férfiak is segítették, ők nem engedték Nyakót a blokkolóórához.

Mivel a népszavazásról szóló törvény szerint egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig, ha Erdősi Lászlóné kérdése megfelel a jogszabályi előírásoknak, akkor az kerül a Nemzeti Választási Bizottság elé.

Az üggyel kapcsolatban kerestük Erdősi Lászlónét és a férjével, Erdősi László herceghalmi polgármesterrel pár szót tudtunk is beszélni, bár ő azt mondta, nem tudott felesége akciójáról, nem ismeri a feleségét segítő kopasz férfiakat, és nem erről szoktak otthon beszélgetni. A polgármester az RTL Klub riportereire polgárőröket is hívott. A Blikknek szerdán sikerült megtalálnia Erdősi Lászlónét is kutyasétáltatás közben, de akkor még nem nyilatkozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meddig fújják az ismeretlen elektromos autógyártók tőzsdei lufiját?

Meddig fújják az ismeretlen elektromos autógyártók tőzsdei lufiját?

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást

Többször is havazni fog a jövő héten

Többször is havazni fog a jövő héten