szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Országos Roma Önkormányzat megválasztotta a szervezet új elnökét a pénteki rendkívüli közgyűlésén. Balogh Jánost egyedüli jelöltként Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, miniszterelnöki biztos javaslatára választott meg a Lungo Drom-os többségű szervezet elnöknek.

Hegedüs István, az ORÖ elnöke február közepén mondott le. Február 16-án azt nyilatkozta: körülbelül fél éve megszületett már benne az elhatározás, hogy a botrányok miatt nem szeretné az elnöki feladatokat ellátni, de képviselőtársai eddig mindig erőt adtak ahhoz, hogy folytassa a munkát.

Közjegyző előtt aláírta a lemondó nyilatkozatát, így aznaptól nem ő volt már az ORÖ elnöke, a feladatait ideiglenesen Lakatos István (Lungo Drom) elnökhelyettes látta el.

Pénteken Balogh Jánost, az MCF szervezet elnökét választotta elnöknek a lemondott Hegedüs István helyére az Országos Roma Önkormányzat közgyűlése pénteken, az Albertirsán tartott rendkívüli testületi ülésen.

A jelen lévő képviselők 42 igen és 1 nem szavazattal választották meg vezetőjüknek a baloldali kötődésű szervezet Szabolcs megyei képviselőjét – tájékoztatták a RomNetet a képviselők.

Korábbi hírek szerint már 36 ügyben folyik vizsgálat az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Híd a munka világába projektjével kapcsolatban. Már egy éve felmerült a korrupciógyanú, a programnak a romák munkába állását kellett volna segítenie ugyanis, de elsősorban irodavásárlásra, autóbérlésre, szakértőkre és tanulmányokra, illetve alkalmazotti bérekre költötték az unióból érkező milliárdokat.

A projekt eredeti céljából gyakorlatilag semmi sem valósult meg, a pénzköltést az Európai Csalás Elleni Hivatal is vizsgálni kezdte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Összeomlott a világ legnagyobb rádióteleszkópja, a 900 tonnás Arecibo

Összeomlott a világ legnagyobb rádióteleszkópja, a 900 tonnás Arecibo

Két évre bezár egy belvárosi luxusszálloda

Két évre bezár egy belvárosi luxusszálloda

Kiderült a legdrágább Suzuki alapjának, a Toyota RAV4 PHEV-nek a hazai ára

Kiderült a legdrágább Suzuki alapjának, a Toyota RAV4 PHEV-nek a hazai ára