szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szeged MSZP-s polgármestere tavaly két értékes fővárosi lakást kapott szüleitől, a szegedi Fidesz szeretné ismerni ennek hátterét.

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a szegedi Fidesz Botka László ellen. A város MSZP-s polgármestere az elmúlt évben két értékes budapesti lakást kapott szüleitől. Az egyik egy V. kerületi 100 négyzetméteres, a másik egy XIII. kerületi 48 négyzetméteres ingatlan, összértékük igen magas, akár 150 millió is lehet – legalábbis a hírről beszámoló TV2 Tények szakértője szerint.

Botka László anyja 2002 és 2010 között MSZP-s országgyűlési képviselő volt, 2002 és 2006 között Szolnok polgármestere is.

Nógrádi Tibor, a szegedi Fidesz elnöke szerint nincs reális magyarázat Botka vagyonszerzésére, a Fidesz-tagság pedig kíváncsi a forrásokra, ezért kezdeményeztek vagyonosodási vizsgálatot.

A Tények megkereste az V. kerületi címet, kiderült, hogy ott Botka szülei laknak, akik nem kívántak nyilatkozni, csak úgy, mint maga a szegedi polgármester.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!